PARTIZAN DOLAZI NA ''KARAĐORĐE'' S IMPERATIVOM POBEDE: ''Stara dama'' na novom teškom ispitu

O. M.

06. 08. 2023. u 11:33 >> 11:33

DRUGO kolo Superlige Srbije u fudbalu donosi novi derbi. Posle debakla koji je doživela u prvom kolu na gostovanju Crvenoj zvezdi (0:5) novosadska Vojvodina na svom "Karađorđu" od 19 časova dočekuje ekipu Partizana.

ПАРТИЗАН ДОЛАЗИ НА КАРАЂОРЂЕ С ИМПЕРАТИВОМ ПОБЕДЕ: Стара дама на новом тешком испиту

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Ubedljiv poraz od šampiona, za koji postoje tri razloga - kvalitet protivnika, činjenica da je Voša igrala u kombinovanom sastavu i isključenje igrača već sredinom prvog poluvremena - nije ono najgore što se na startu sezone desilo novosadskoj "staroj dami". 

Mnogo teže navijačima ovog kluba, ali i svim ljubiteljima fudbala u Srbiji, pala je eliminacija od kiparskog APOEL-a i to posle dva identična (1:2) poraza, što će se veoma loše odraziti na nacionalni koeficijent naše zemlje na UEFA rang listi. 

Što se Partizana tiče, sezona je počela razpčaravajućim remijem sa ekipom TSC iz Bačke Topole.

U meču koji je obilovao rezultatskim preokretima, „crno-beli” su imali prednost od 3:2 do šestog minuta nadoknade, kada je Stojić postigao gol posle kornera.

Meč su obeležila i dva promašena penala, po jedan sa svake strane, Natho za Partizan i Đakovac za TSC, kao i crveni karton za debitanta u Superligi, nekadašnjeg napadača Liona, Kalulu.

Natho je igrao kao u svojim najboljim danima, Belić je pokazao veliki iskorak u odnosu na prošlu sezonu, ali se stiče utisak da će i ove godine imati velikih problema sa kartonima. I Frank Kanute je odigrao dobru partiju i upisao asistenciju, kao i Saldanu, koji je golom u drugom poluvremenu doveo Partizan u vođstvo.

S druge strane, Nikolić, Antić i Severina tek treba da potvrde da imaju kvalitet koji ih je preporučio velikanu iz Humske.

Vojvodina i Partizan imali su poslednjih godina nekoliko zaista uzbudljivih okršaja i u rezultatsko smislu a i po prikazanoj igri, te uzbuđenjima na i oko terena. U prošloj sezoni sastali su se tri puta, Po jednom su pobedili na svom terenu dok je treći meč u plej-ofu završen bez pobednika, a odigran je upravo na "Karađorđu". 

Zanimljivo, nijedan od strelaca sa tog meča ne igra više u našoj ligi. Partizan je poveo golom sadašnjeg napadača katarskog Šamala, Rikarda Gomesa, Vojvodina preokrenula golovima Jovana Miloševića koji je ovog leta pojačao Štutgart, a konačan rezučtat postavio je Kolorado kome je to bio prvi i poslednji gol u crno-belom dresu pre odlaska u meksičku Nekaksu.

Za ovaj meč u konkurenciji neće biti igrači isključeni u prvom kolu, Busnić iz Vojvodine i Kalulu iz Partizana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: I1+&II1+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!