SLOVENAČKI ŠAMPION BI DA NOŠEN PUBLIKOM ''SLOMI'' LUDOGOREC: Sudbina dvomeča rešava se večeras!

V.M.

01. 08. 2023. u 09:12 >> 09:12

U revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Šampiona, Olimpija će u Ljubljani dočekati bugarskog šampiona (20:00).

СЛОВЕНАЧКИ ШАМПИОН БИ ДА НОШЕН ПУБЛИКОМ СЛОМИ ЛУДОГОРЕЦ: Судбина двомеча решава се вечерас!

Profimedia

Pre šest dana viđena je jedna veoma ujednačena utakmica. Ludogrec je imao više lopte u svom posedu, ali Olimpija je konstantno pretila i uputila je više udaraca na gol od svog protivnika. Prvaka Slovenije je u prednost doveo Elšnik sredinom prvog poluvremena, da bi pred sam kraj istog rezultat poravnao Jankov. U drugom delu igre nije bilo pogodaka, tako da će se sudbina ovog dvomeča rešavati večeras na ''Stadionu Stožice''.

Ljubljančani su prošle sezone osvojiia titulu šampiona Slovenije posle pet godina i tako obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona koje su započeli od prvog kola. Tu su se susreli sa prvakom Letonije, Valmijerom, koju su u dva navrata savladali istim rezultatom, 2:1 i tako obezbedili plasman u drugu rundu.

Domaćinu je takođe počelo i slovenačko prvenstvo, u prvom kolu Olimpija je iznenađujuće poražena od Kopera (1:2), ali pre par dana se vratila na pobedničke staze ubedljivim trijumfom nad Rogaškom (5:0).

''Zmajevi'' tokom leta nisu pravili velike promene u sastavu, ali su zato odradili rotaciju na klupi. Ekipu je napustio čovek koji im je doneo duplu krunu, Albert Riera, a na njegovo mesto doveden je Portugalac Žoao Enrike.

Sa druge strane, Ludogorec je teže nego inače došao do titule. Borio se sa CSKA Sofijom do poslednjeg kola i na kraju je osvojio svoj 12. uzastopni naslov prvaka.

Popularna ''luda šuma'' je par puta u svojoj istoriji nastupala u Ligi šampiona, a ove sezone sa nameračila da ponovi taj uspeh. Kao i njen današnji rival, započela je evropsku avanturu u prvom kolu gde je uz dosta problema posle preokreta bila bolja od Balkanija (0:2, 4:0)

Što se tiče domaćeg prvenstva, Ludogorec je na otvaranju doživeo poraz od Krumovgrada jer je odmarao igrače za Ligu šampiona (1:3), dok je u drugom kolu upisao prvu pobedu ubedljivo savladavši Etar (5:0).

Verujemo da ćemo večeras gledati jedan jako zanimljiv meč i verujemo da je iznenađenje na pomolu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Olimpija prolazi dalje (2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?