''CRNO-BELI'' POLEĆU IZ PRESTONICE: Vicešampion juri tri boda na otvaranju sezone

V.M.

30. 07. 2023. u 11:14

U okviru prvog kola austrijske bundeslige, Austrija Beč će dočekati Šturm Grac (17:00).

ЦРНО-БЕЛИ ПОЛЕЋУ ИЗ ПРЕСТОНИЦЕ: Вицешампион јури три бода на отварању сезоне

Profimedia

Danas ćemo gledati obračun ekipa koje su prošle godine bile u gornjem domu austrijskog fudbala. Domaćin je zauzeo peto mesto i tako obezbedio mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija koje je pre par dana započeo trijumfom nad Borcem iz Banja Luke.

Sa druge strane, Šturm je tokom čitave sezone predstavljao najveću pretnju Salcburgu u borbi za titulu, držao je korak za ''bikovima'' ali je na kraju morao da se zadovolji drugim mestom, što je veliki uspeh za gosta jer im je to mesto donelo kvalifikacije za Ligu šampiona koje započinju od trećeg kola gde ih čeka PSV.

Austrija je zadržala osovinu kluba na okupu, nije pravila mnogo promena u sastavu i očekuje da se ove sezone ponovo bori za mesto u vrhu tabele.

Ekipa iz Beča je imala dosta dobre pripreme, a solidnu formu prenela je i na takmičarski deo sezone jer je pored pomenute pobede nad Borcem, trijumfom otvorila Kup Austrije u kojem je savladala Spital (0:7).

Što se tiče Šturma, on je imao fanatasičan pripremni period. Ostvario je sedam uzastopnih pobeda pre nego što je pre par dana savladan od strane Strazbura.

Vicešampiona Austrije je preko leta napustio talentovani napadač Emanuel Emega koji je u transferu vrednom 13 miliona evra pojačao upravo Strazbur, dok je kao njegova zamena doveden mlađani Simon Vlodarčik iz Gornika.

''Crno-beli'' su takođe uspešno započeli odiseju u kupu gde su protiv Klagenfurta brojali do sedam (2:7).

Šturm je prošle sezone tri buda savladao Austriju, a svaki put je viđena goleada (3:1, 3:2, 2:1).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona