TEŽAK ISPIT ZA ŠAMPIONA NA STARTU: Antverpen je sezonu počeo trofejom, može li do odbrane titule?

O. M.

30. 07. 2023. u 09:17

NOVU sezonu belgijske Jupiler lige otvara šampion Antverpen koji će u nedelju od 13.30 ugostiti ekipu Serkl Briža.

ТЕЖАК ИСПИТ ЗА ШАМПИОНА НА СТАРТУ: Антверпен је сезону почео трофејом, може ли до одбране титуле?

Foto: Profimedia

"Stari velikan" je prošle sezone, pod vođstvom Marka van Bomela, osvojio šampionsku titulu posle punih 66 godina. Bila je to jedna od najvećih drama prošle sezone u evropskom fudbalu. Tobi Aldervireld je doneo titulu izjednačujućim golom protiv Genka u 94. minutu.

Kako je završio prethodnu sezonu - trofejom - tako je Antverpen započeo i novu. Trijumfovala je četa Marka van Bomela u Superkupu, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca od Mehelena.

Antverpen je odigrao tri prijateljske utakmice pre početka sezone. Protiv Lirsa je Van Bomel isprobao sve raspoložive igrače u remiju 1:1, kao i u porazu od AEK-a (0:3), a generalna proba pred početak sezone bila je uspešna jer je Antverpen savladao berlinsku Hertu sa 1:0.

Serkl Briž je prošlu sezonu završio na šestom mestu na tabeli, a cilj je da se ove sezone naopravi iskorak odnosno da se ekipa plasira u neko od evropskih takmičenja. Rezultati Briža u pripremnom periodu bili su promenljivi. Počelo je porazom od  Serveta (0:2) pa je usledio remi sa niželigašem Denderom. Ubedljiv trijumf nad Monakom od 3:0 obradovao je navijače, ali je ubrzo stiglo otrežnjenje u vidu katastrofalnog poraza od Lila u kome je francuski tim pokazao silu svg napada i slabosti odbrane Serkla. Već na poluvremenu bilo je 5:1, a do kraja čak 7:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)