GENT JE NAPADAČKI RASPOLOŽEN: ''Šošoni'' bi da izbegnu bruku na ''Gelamko areni''

V.M.

27. 07. 2023. u 11:15

U utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, Gent će od 20 časova dočekati Žilinu.

ГЕНТ ЈЕ НАПАДАЧКИ РАСПОЛОЖЕН: Шошони би да избегну бруку на Геламко арени

Profimedia

Gent je nastupio u sedam grupnih faza evropskih takmičenja od kada je debitovao u njima 2010. godine, a jednu od najistaknutijih kampanja imao je prošle sezone kada je stigao do četvrtfinala Lige konferencija, gde ih je porazio eventualni šampion Vest Hem.

Belgijski predstavnik je zauzeo peto mesto na tabeli Župiler pro lige i moraće da prođe tri kola kvalifikacija kako bi se plasirao u grupnu fazu trećeg najjačeg evropskog takmičenja.

Što se tiče priprema, Gent je igrao jako dobro na njima. Ostvario je četiri pobede na pet utakmica, a posebno je impresivno što je na njima postigao čak 22 pogotka.

Žilina je u međuvremenu savladala Levadiju u prvoj rundi kvalifikacija, pobedivši u obe utakmice rezultatom 2:1.

Popularni ''šošoni'' su poslednji put u grupnoj fazi nekog Uefinog takmičenja bili u sezoni 2010/11. kada su nastupali u Ligi šampiona, ali tada se nisu lepo proveli jer su sa šest poraza zauzeli poslednje mesto u grupi ''F''.

Kao ni njenom današnjem rivalu, Žilini nije počelo prvenstvo. Formu je tempirala preko prijateljskih utakmica, odigrala ih je pet i u njima je upisala dve pobede uz tri remija, tako da je i dalje neporažena ove sezone, ali bukmejkeri joj daju male šanse večeras i kao veliki autsajder dolazi u Genk.

Pobednik ovog dvomeča igraće protiv Linfilda ili Pogonja u narednom kolu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIŠ: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić