ZVEZDA IH JE DEMOLIRALA, MOŽE LI I ŽELJO? "Naftaši" oslabljeni stižu na prepunu ''Grbavicu''

O. M.

27. 07. 2023. u 14:17 >> 14:17

FUDBALERI sarajevskog Željezničara dočekuju Nefči iz Bakua u utakmici drugog kola Uefine Lige konferencija. Utakmica se igra od 21 sat na rasprodatoj Grbavici.

ЗВЕЗДА ИХ ЈЕ ДЕМОЛИРАЛА, МОЖЕ ЛИ И  ЖЕЉО? Нафташи ослабљени стижу на препуну Грбавицу

Foto: Profimedia

Željezničar se nakon mnogo godina vratio u Evropu. Plavi su odigrali fantastičan dvomeč prvog kola protiv Dinama iz Minska. Iako su Belorusi bili veliki favoriti, Željo je odigrao neverovatno, naročito u završnici prvog susreta u Sarajevu gde je Dinamo do 80. minuta vodio sa 2:0. Dženan Haračić, Željin džoker sa klupe, spasao je tim ubedljivog poraza sa dva postignuta gola nakon što je ušao u igru.

U drugom meču Željo je odigrao veoma hrabar i otvoren meč u Bakuu i ta hrabrost se isplatila. Odličan meč odigrao je Jašarević koji je postavio oba gola. Treba izdvojiti i igru mladog Dražena Dubačića, koji je za Željezničar debitovao u najvažnijoj utakmici za "plave", zamenivši povređenog Cocalića.

Problem za Željezničar je što će vrlo verovatno biti bez pomoći Semira Stilića i Cocalića, koji su predvodnici ovog tima. Ipak, retko koja ekipa u Evropi može da se pohvali podrškom navijača kakvu ima Željo. Scene redova ispred stadiona i čekanja na kartu, na visokim temperaturama, obišle su svet. 

Slavni klub je godinama u teškoj finansijskoj situaciji. Navijači su glavni sponzor Želje, a pre nekoliko godina su sopstvenim sredstvima izgradili istočnu tribinu. 

Nefči je godinama jedan od najboljih azerbejdžanskih timova, ali su u poslednje vreme u senci Karabaga koji dominira šampionatom. Ovu sezonu su završili kao trećeplasirani tim u prvenstvu sa 22 boda manje od Karabaga.

Sa klupe ih predvodi poznati rumunski stručnjak Adrijan Mutu, koji je nedavno stigao na klupu Nefčija. Nefči je u sklopu priprema za novu sezonu igrao i protiv šmpiona Crvene zvezde. Taj meč je azerbejdžanski šampion izgubio kao i svaki drugi na pripremama. Ivanić, Mitrović, Bukari i Šljivić tresli su mrežu Nefčija.

Veliki problem za Nefči je neigranje Saldanje, koji je suspendovan zbog pregovora sa Partizanom. Pominje se i problem sa kapitenom Eminom Muradovim, koji bojkotuje novu upravu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG:  1X&0-3 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!