'MILIONERI'' PONOVO NA TRONU: River plejt po 38. put prvak Argentine!

V.M.

23. 07. 2023. u 08:15

NOVOPEČENI prvak Argentine, River plej će večeras gostovati Rozariju u pretposlednjem kolu Profesional lige.

МИЛИОНЕРИ ПОНОВО НА ТРОНУ: Ривер плејт по 38. пут првак Аргентине!

FOTO: Profimeda

Gost je proteklog vikenda savladao Estudijantes sa 3:1 i tako dva kola pre kraja pobegao na nedostižnih plus devet drugoplasiranoj Taljeres Kordobi. ''Monumental'' je nakon trijumfa proslavio 38. osvojen naslov prvaka Argentine, a ono što je posebno drago navijačima je to  što su se ovom titulom njihovi miljenici dodatno odvojili od ljutitog rivala, Boke juniorsa koja je 35 puta bila šampion.

River je krajem prošle sezone napustio dugogodišnji trener Marseljo Galjardo koji je za vreme svog mandata na klupi osvojio titulu prvaka, tri kupa Argentine kao i dva Kopa libertadoresa i upravi nije bilo lako da odluči ko će ga zameniti. Izbor je pao na bivšeg fudbalera Rivera, Bajerna i Mančester sitija, Martina Demikelisa. 

Nekadašnji reprezetnativac Argentine je pre toga vodio samo samo rezervni tim Bajerna i bilo je pitanja po medijima širom Južne Amerike da li će to neiskustvo doći do izražaja. 

Ipak, Demikelis je odmah pokazao da se radi o kvalitetnom stučnjaku. ''Milioneri'' su igrali fantastičan fudbal tokom čitave sezone, ostvarili su 18 pobeda uz tri remija i četiri poraza i zasluženo osvojili titulu.

Dominacija gosta se najbolje ogleda u njegovoj gol-razlici, 45:16. River ima najbolji napad lige, dok je defanzivno jednino San Lorenco (11 primljenih golova) bolji od njega.

Sa druge strane, Rozario takođe ima dosta solidnu sezonu. Trenutno zauzima osmo mesto sa 40 osvojenih bodova i nalazi se u grupi ekipa koje se bore za plasman u Kopa sudamerikanu iduće sezone.

Domaćin je neporažen na poslednje tri ligaške utakmice u kojima je pored dva remija (Estuidijantes, Rasing) ostvario trijumf nad Sentral Kordobom i probaće da dođe do vrednom boda pred svojim navijačima koji bi ga održao u vrhu tabele.

Što se tiče međusobnih duela, tradicija je na strani novopečenog šampiona koji je slavio na tri od prehtonih pet duela, uz to je viđen remi, a vredi napomenuti da je prošle sezone Rozario slavio na ''Monumentalu'' (2:1).

River je preko nedelje savladan od strane Taljeres Kordobe u kupu (0:1) i verujemo da neće dozvoliti da doživi dva uzsastopna poraza.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)