FERENCVAROŠ JURI LIGU ŠAMPIONA: Gost sa Farskih Ostrva se nalazi u strahovitoj formi

V.M.

19. 07. 2023. u 14:16 >> 14:16

U revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ekipa Ferencvaroša će pred svojim navijačima pokušati da obezbedi prolaz dalje protiv Klaksvika.

ФЕРЕНЦВАРОШ ЈУРИ ЛИГУ ШАМПИОНА: Гост са Фарских Острва се налази у страховитој форми

FOTO: FK Crvena zvezda

Mađarski predstavnik je u prvom susretu imao inicijativu tokom većeg duela meča. Držao je loptu i stvarao šanse, ali nije uspeo da pronađe put do mreže tako da se sa Farskih Ostrva vratio praznik ruku, 0:0.

Ferencvaroš je prošle sezone osvojio svoju 34. titulu prvaka Mađarske, petu godinu zaredom se takmiči u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u svakoj od prethodne četiri sezone napredovao je dalje od drugog kola. 

Što se tiče prošlogodišnje odiseje u Evropi, četa Stanislava Čerčesova poražena je u trećem kolu kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje od Karabaga pre nego što je iznenađujuće zauzela prvo mesto u grupi ''H'' Lige Evrope ispred Monaka, Trabzona i Crvene zvezde i plasirala se u šesnaestinu finala dospevši u nokaut rundu evropskog takmičenja prvi put posle skoro pola veka. Međutim, odmah su eliminisani od strane Bajera iz Leverkuzena, poprilično ubedljivo ukupnim rezultatom 4:0.

Ferencvaroš se nada da će u sredu završiti posao na domaćem terenu i tako se približiti grupnoj fazi Lige šampiona u kojoj su nastupali dva puta u svojoj istoriji, u sezonama 1995/96. i 2020/21.

Posao im neće biti lak, jer im u goste dolazi razigrani prvak Farskih Ostrva koji je u fantastičnoj formi i doživeo je samo jedan poraz na poslednjih 20 utakmica u 2023. godini.

Klaksvik je odlično započeo odbranu titule, osvojio je maksimalnih 48 bodova iz uvodnih 16 utakmica u prvenstvu i već ima popriličnu zalihu od +12 u odnosu na svog najbližeg pratioca B36 Toršavn.

Gostu je ovo peti put da se takmiči u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jednom su prošli u drugu fazu pre pet godina, ali tada ih je zaustavio Jang Bojs ukupnim rezultatom 1:3.

Pobednik ovog dvomeča u drugom kolu će igrati sa švedskim Hekenom koji je rutinski odradio posao protiv TNS-a ostvarivši dve pobede, kod kuće 3:1 i u gostima 0:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori