KAKO BEZ BAHARA? Težak put do Lige šampiona

V.M.

11. 07. 2023. u 10:59 >> 10:59

Učestvujući u svom prvom meču Lige šampiona od rebrendiranja takmičenja, malteški šampion Hamrun Spartans će u utorak na stadionu ''Centenari'' ugostiti izraeslkog prvaka Makabi Haifu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

КАКО БЕЗ БАХАРА? Тежак пут до Лиге шампиона

FOTO: FK Crvena zvezda

Iako je obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona pre dve sezone, Hamrun će se tek ove sezone vratiti u takmičenje jer je tada dobio zabranu igranja zbog skandala o nameštanju mečeva iz 2013. godine. Kazna je odrađenja i prvak Malte će zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona po prvi put od sezone 1991/92 kada se takmičenje zvalo Kup šampiona.

Hamrun je tradicionalno veoma loše prolazio u kvalifikacijama za najeltinije evropsko takmičenje, upravo je te 1991/1992 ubediljvo poražen od Benfike ukupnim rezultatom 10:0, dok je u tri navrata pre toga svaki put ispadao u prvom kolu redom od Dandija, Austrije iz Beča i Tirane.

Ipak, šampion Malte je prošle sezone ubedljivo osvojio prvenstvo sa 19 poena prednosti u odnosu na Birkirkaru, dovoljno o dominaciji govori da je četa Lućana Zaurija primila samo deset golova tokom čitavog prvenstva i sa dosta samopouzdanja ulazi u novu sezonu.

Sa druge strane, nakon treće uzastopne titule Makabi je ostao bez arhitekte svih tih uspeha, Baraka Bahara, koji je preuzeo Crvenu zvezdu. Njegov naslednik je Mesaj Dego koji je vodio omladinski pogon ekipe i uprava veruje da je on pravi čovek za ovaj posao.

Prvak Izraela je prošle godine pribrao simpatije mnogih navijača širom sveta, u veoma teškoj grupi sa Benfikom, Juventusom i Benfikom igrao je dosta solidno i malo mu je falilo da dođe do trećeg mesta koje vodi u Ligu Evrope. Bio je izjedačen po broju bodova sa ''starom damom'' koja je zbog bolje gol-razlike otišla u drugo najjače evropsko takmičenje.

Makabi iz Haife je izgubio tri od pet prijateljskih utakmica, ali i dalje kao veliki favorit ulazi u ovaj dvomeč.

Verujemo da je izraelski predstavnik kvalitetnija ekipa od Hamruna, očekujemo da to pokaže na terenu i bez većih problema ostvari rutinsku pobedu i tako sa prednošću na miru dočeka remi u Haifi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)