"MILIONERIMA" BOD NA OVOM GOSTOVANJU DONOSI TITULU, ALI... Sveci još nisu primili gol na svom terenu ove sezone

O. M.

08. 07. 2023. u 09:30

BITKA teškaša održaće se ovog vikenda u argentinskoj Primeri kad lider River Plejt putuje na stadion "Pedro Bidegen" na noge trećeplasiranom San Lorencu. Počatak je zakazan za pola dva po srpskom vremenu u noći između subote i nedelje.

МИЛИОНЕРИМА БОД НА ОВОМ ГОСТОВАЊУ ДОНОСИ ТИТУЛУ, АЛИ... Свеци још нису примили гол на свом терену ове сезоне

Foto: Profimedia

Gosti se baškare na vrhu Primere sa devet bodova prednosti nad drugoplasiranim Taljares Kordobom i 11 više od današnjeg protivnika. Sa četiri kola do kraja prvenstva, jasno da i bod vraća šampionski pehar na "Monumental", posle jednogodišnje pauze dok je krasio vitrine na Bokinoj "Bombonjeri".

S druge strane, San Lorenco je na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Kopa Libertadores, sa dva boda manje od direktnog mesta u grupnoj fazi, ali i samo dva boda više od četvrtoplasiranog Lanusa. 

Ekipe od četvrte do 12. pozicije idu u Kopa sudamerikanu, pandan Ligi Evrope. Bila bi zaista šteta da San Lorenco ne ode u Kopa Libertadores, pošto je ekipa sa najmanje poraza u Primeri ove sezone. Samo tri puta su pognute glave "sveci" napuštali teren a sva tri poraza doživeli su u gostima, pa je najveća snaga "matadora" upravo "novi Gasometro", kako stadion na kome igraju njihovi ljubimci nazivaju okoreli navijači San Lorenca koji nikad nisu prežalili što im je vojna hunta 1979. godine konfiskovala legendarni stari stadion "Gasometro". Na toj lokaciji sada se nalazi supermarket, a klub je 2019. godine postao vlasnik zemljišta pa se među fanovima probudila nada da će Gasometro vaskrsnuti.

San Lorenco ima i najbolju odbranu u Ligi pošto je primio samo devet golova, od čega kod kuće nijedan. Napad Rivera, koji predvodi Lukas Beltran sa 10 golova, imaće dakle težak zadatak da probije bedem ispred nekada najboljeg mladog golmana Južne amerike, Agusta Batalje.

Ova ekipa ima i slabosti a najveća je svakako neefikasnost. Koliko je odbrana sigurna toliko škripi u napadu jer je San Lorenco sa 22 postignuta pogotka najneefikasnija ekipa iz gornjeg dela tabele Primere.

To daje nadu Riveru, koji ima drugu najbolju odbranu iza San Lorenca sa 15 primljenih pogodaka, da može da stigne bar do remija bez golova kojim bi osigurao i titulu, koja je već mogla da se slavi da izabranici Martina Demikelisa nisu izgubili na gostovanju Barakasu prošle nedelje. 

U svakom slučaju, ako iko može da pobedi San Lorenco onda je to River, kome je dva puta uspelo prošle godine. Oba puta bilo je 1:0 i oba puta pobedu su doneli defanzivci - u Primeri Mamana, a u Liga kupu Paulo Dijaz. Pre ove dve pobede Rivera jednom su, 2018. godine, igrali nerešeno u Almagru, a 2017. je San Lorenco ostvario poslednju domaću pobedu protiv Rivera, zanimljivo, golom Paula Dijaza koji je u međuvremenu promenio klupske boje.

San Lorenco u ovom meču neće moći da računa na komandanta odbrane Rafaela Pereza koji je isključen protiv Rasinga.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-2 (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)