BORBA ZA PRVO MESTO: Portugalci i ''azurini'' pokazali klasu u prvom kolu

V.M.

06. 07. 2023. u 11:23 >> 11:23

NA Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina gledaćemo obračun Portugala i Italije.

БОРБА ЗА ПРВО МЕСТО: Португалци и азурини показали класу у првом колу

Foto: Profimedia

Današnji rivali se nalaze u grupi ''A'', a pored njih tu su još Malta i Poljska. Očekuje se da Portugal i Italija rutinski prođu grupu, a oni su na otvaranju prvenstva pokazali da će verovatno i biti tako. Portugalci su rutinski porazili Poljsku sa 2:0, dok je Italija napunila mrežu Malte sa četiri pogotka.

Što se tiče samih kvalifikacija za ovaj turnir, Portugal je kao najboljeplasirana ekipa na Fifa rang-listi automatski prošla prvu kvalifikacionu grupu, a nakon toga u drugoj rundi Portugalci su sa devet osvojenih bodova i gol-razlikom 7:0 zauzeli prvo mesto u grupi ''4''.

Sa druge strane, Italija se mučila u prvoj fazi, ali je obezbedila prolaz sa šest osvojenih bodova u grupi ''5'' u kojoj su Poljaci zauzeli prvo mesto. Lakše je bilo u drugoj fazi za ''azurine'', u neugodnoj grupi sa Nemačkom, Slovenijom i Belgijom dva remija i trijumf bili su dovoljni za prvo mesto i plasman na Euro.

Portugalci su ovo takmičenje osvajali četiri puta u svojoj istoriji, poslednji put 2019, Italijani su nešto slabiji sa tri titule prvaka Evrope u uzrastu do 19 godina. 

Pobedom nad Poljacima od 2:0, golovima Brasa i Feliksa, Portugal je ostvario svoju četvrtu pobedu bez primljenog gola u nizu i sa dosta samopouzdanja ulazi u ovu utakmicu.

Današnji rivali su poslednji put u zvaničnim takmičenjima odigrali 2019, takođe na Euru. Bili su zajedno u grupi ''A'' u kojoj su Portugalci na putu ka tituli zauzeli prvo mesto, dok su Italijani neslavno na trećem mestu završili takmičenje u grupnoj fazi i ove godine će pokušati da se barem plasiraju u nokaut fazu takmičenja.

U prvom kolu nije bilo problema sa povredama, tako da će oba trenera imati pun sastav na raspolaganju.

Danas verujemo da ćemo gledati jedan ujednačen meč, očekujemo da bude tvrdo jer će obe reprezentacije gledati da osvoje prvo mesto i zbog toga predlažemo igru sa malo golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave