KO SE OVOME NADAO? Gvatemala i Gvadelup možda izbace Borjana i Kanadu sa Zlatnog kupa

O. M.

04. 07. 2023. u 12:20

TEŠKO da je iko pre početka Zlatnog kupa mogao da pretpostavi da će se Gvadelup i Gvatemala boriti za prvo mesto u grupi D gde je Kanada slovila za apsolutnog favorita. Ali upravo to će se desiti na stadionu Red bul Arena u predgrađu Njujorka Harisonu u noći između utorka i srede po srpskom vremenu.

КО СЕ ОВОМЕ НАДАО? Гватемала и Гваделуп можда избаце Борјана и Канаду са Златног купа

Profimedia

Iako je Gvatemala zvučnije ime od Gvadelupa, bar u okvirima Konkakaf zone, u kojoj je uspela da dođe i do šampionske titule sada već daleke 1967. godine, ne može se reći da je "plava furija" favorit u ovom meču.

Gvadelup, grupa ostrva u Malim Antilima koja administrativno pripada Francuskoj te stoga nije članica FIFA (mada znamo i za primere nepostojećih država koje Međunarodna fudbalska federacija priznaje kao punopravne članice), ali jeste članica Konkakafa. 

Ovo je peti nastup "gvada bojsa" na Zlatnom kupu, a najveći uspeh do sada bio im je polufinale na debiju 2007. godine. Zanimljivo je da su i tada bili u grupi sa Kanadom koju su čak i pobedili sa 2:1. Uz poraz od Kostarike, remi sa Haitijem bio je dovoljan za treće mesto u grupi i plasman u četvrtfinale gde je protivnik bio Honduras (pobeda 2:1). Meksiko je u polufinalu bio nepremostiva prepreka iako je tek u 70. minutu probio otpor. Gvadelup je i u sledećem izdanju Gold kupa prošao grupu, ali je zaustavljen u četvrtfinalu od Kostarike.

Da se treći put dokopaju nokaut-faze, "gvada bojsima" je dovoljan i bod u ovom meču, a nerešen ishod bi mogao da bude dovoljan i Gvatemali, ukoliko Kanada ne pobedi Kubu ili je pobedi sa golom razlike i postigne manje golova nego Gvatemala u remiju sa Gvadelupom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)