BORJAN I KANADA PRED ELIMINACIJOM: Može li posle Gvadalupe i Gvatemala da iznenadi zemlju javorovog lista?

O. M.

01. 07. 2023. u 10:30 >> 10:30

KANADA se sastaje sa Gvatemalom u drugom kolu grupe "D" Konkakakaf Zlatnog kupa. Meč se igra na "Šel enerdži" stadionu u Hjustonu u noći između subote i nedelje po srpskom vremenu.

БОРЈАН И КАНАДА ПРЕД ЕЛИМИНАЦИЈОМ:  Може ли после Гвадалупе и Гватемала да изненади земљу јаворовог листа?

Foto: AP

Svojom prvom pobedom na šampionatima Konkakaf zone od 1989. godine, Gvatemala je postala lider grupe "D", jer je Kanada propustila priliku da savlada selekciju Gvadalupe.

Napadač Šelahua Darvin Lom promašio je penal za "plavu furiju" u šestom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu, ali je grešku ispravio u trećem minutu drugog dela igre i tako doneo Gvatemali prvu pobedu na Zlatnom kupu još od 2011. godine. 

Selektor Luis Fernando Tenja, nekadašnji menadžer Kruz Azula s kojim je tri puta osvajao Konkakaf Kup šampiona, ocenio je pobedu kao "minimalu, ali poštenu" i posebno pohvalio malu grupu navijača Gvatemale u Fort loderdejlu. Svakako će i njega i njegove pulene obradovati činjenica da se meč sa Kanadom igra u Hjustonu, gradu sa najvećom iseljeničkom zajednicom Gvatemalaca.

Kanada je imala jednu priliku da igra pred domaćim navijačima na ovom Zlatnom kupu i nije je iskoristila. Toronto neće više biti domaćin nijednom meču ni u grupnoj ni u nokaut fazi. Ipak, ovo se računa kao domaćinstvo Zlatnog kupa, a Kanada nema lepo iskustvo kada je poslednji put bila domaćin, pošto je te 2015. godine ispala u grupnoj fazi. Isto može da joj se desi i sada. Ako izgubi od Gvatemale, možda joj ni pobeda protiv Kube u poslednjem kolu neće biti dovoljna da prođe u četvrfinale.

Razlog za to je šokantan remi protiv Gvadalupe, selekcije koja nije čak ni članica FIFA, a na rang listi Konkakafa nalazi se 15 pozicija ispod Kanade. Na sve ove rezultatske probleme nadovezuju se i finansijski (ili je to obrnuto) jer je Fudbaski savez Kanade najavio da razmatra proglašenje bankrota. Teški dani su pred reprezentacijom čiji gol čuva Milan Borjan. Treba reći da golman Crvene zvezde na privremenom radu u Slovanu nije kriv za ovaj rezultat. Prvi gol je primio kada su njegovi saigrači zaboravili nekadašnjeg juniora Mančester sitija Tijeri Ebrouz koji sada nastupa za Ostende, a drugi put ga je savladao saigrač Džejms Rasel-Rou, napadač Kolumbus krua.

Kanada i Gvatemala odigrali su svoj poslednji takmičarski duel u četvrtfinalu Zlatnog kupa 2007. godine. bilo je 3:0 za "javorove listove" i to je poslednji put da je ova reprezentacija igrala polufinale šampionata Severne, Srednje Amerike i Kariba.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave