SRBIN SA ISLANDA PROTIV CRNOGORACA: Ko nastavlja put ka Ligi šampiona?

O. M.

30. 06. 2023. u 13:23 >> 13:23

ŠAMPION Crne Gore Budućnost iz Podgorice igraće protiv islandskog prvaka Brejdablika u finalu preliminarne runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

СРБИН СА ИСЛАНДА ПРОТИВ ЦРНОГОРАЦА: Ко наставља пут ка Лиги шампиона?

FOTO: Profimedia

Podgoričani su nominalni domaćini, iako se meč igra na stadionu Brejdablika u Koupagoviru, drugom po veličini islandskom gradu.

Utakmica se igra od 21 čas, a pobednik će izboriti prvu rundu kvalifikacija za najjače evropsko klupsko takmičenje, gde će mu protivnik biti šampion Republike Irske Šamrok rovers.

Budućnost je u polufinalu lagano pobedila Atletik Eskaldes iz Andore, sa dva gola Balše Sekulića i autogolom Sančeza. Islandski šampion je bio više nego ubedljiv protiv Tre penea iz San Marina i pobedio je čak sa 7:1. Blistao je Agust Hlinson sa dva gola i asistencijom. 

Budućnost je titulu u Crnoj Gori osvojila u dramatičnoj završnici. Pet kola pre kraja zadržala je tri boda prednosti nad večitim rivalom Sutjeskom, remijem 2:2 u Nikšiću, ali je kolo pre kraja porazom na svom terenu od Jezera dovela u pitanje titulu. U poslednjem kolu pobedili su sa 1:0 Mornar i ipak se okitili šampionskim vencem, zahvaljujući boljem međusobnom skoru u "klasiku".

Za razliku od Budućnosti koja je do pre mesec dana igrala staro prvenstvo, Brejdablik je već odigrao 13 kola u novoj sezoni, pošto se na Islandu igra kalendarski proleće-jesen sistem. Ova sezona nije počela kao prethodna pošto je već posle 13 kola Vikingur pobegao deset bodova i teško će zeleno-beli da odbrane titulu.

Brejdablik je pretrpeo poraz od 5:2 od Kopavogura u njihovom poslednjem ligaškom meču, uprkos tome što je bio dominantna ekipa sa 20 šuteva u gol i više od 80 odsto poseda lopte.

Treba ipak istaći da je to bio prvi poraz ekipe Oskara Torvaldsona još od aprila. Mada treba dodati i da su pre tog poraza odigrali nerešeno sa Hafnafjordurom koga su samo nekoliko dana pre toga lako savladali u Kupu.

Trener Budućnosti Miodrag Džudović forsira formaciju 4-2-3-1 u kojoj iza isturenog Balše Sekulića igraju nekadašnji fudbaler Partizana i OFK Beograda Petar Grbić, Vasilije Adžić i jedini stranac u ekipi Stefano Almeida.

Ta četvorka najavljena je i da se suprotstavi Islanđanima koji u svojim redovima imaju zvanično dva stranca, obojicu sa Farskih Ostrva, dok je standardni član i stub odbrane Damir Muminović, državljanin Islanda, ali rođen u Zaječaru. On je treći na listi igrača sa najviše nastupa u istoriji Brejdablika, a od prošle godine i reprezentativac Islanda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG3+ (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)