POSLEDNJI VOZ ZA LIGU KONFERENCIJA: Može li najstariji holandski klub do iznenađenja u Enshedeu?

V.M.

11. 06. 2023. u 08:50

U revanšu plej-ofa za plasman u Ligu konferencija Tvente će dočekati Spartu iz Roterdama.

ПОСЛЕДЊИ ВОЗ ЗА ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Може ли најстарији холандски клуб до изненађења у Енсхедеу?

Foto: Profimedia

Današnji rivali su u veoma zanimljivoj utakmici pre tri dana odigrali nerešeno u Roterdamu, 1:1, što znači da će se sudbina dvomeča rešavati večeras u Enshendeu.

Činilo se da Tvente doživeti poraz u prvom susretu, ali je u 93. minutu Ramiz Zeruki poravnao rezultat i tako doneo ulogu velikog favorita svojoj ekipi u revanšu.

Zahvaljujući nerešenom rezultatu u četvrtak, Tvente ide u revanš u nizu od osam utakmica bez poraza, nakon što je regularnu sezonu završio serijom od četiri uzastopne pobede pre nego što je zabeležio vezane trijumfe nad Herenvenom i stigao do finala evropskog plej-ofa.

Ako pogledamo duži period, ''ponos istoka'' je izgubio samo jedan od prethodnih 14 susreta, ostvarivši devet pobeda i postigavši najmanje tri gola u devet navrata.

Takođe vredi napomenuti da Tvente igra fantastično kod kuće ove sezone, doživeo je samo jedan poraz na svom terenu i samouveren je da može da triumfuje pred svojim navijačima, što je često bio slučaj ove godine.

Iako je vodila u prvom susret, Sparta je tokom čitavog meča bila u podređenom položaju, šutnula je samo dva puta na gol protivnika i može se reći da je imala sreće što je Tvente postigao samo jedan gol.

Ekipa iz Roterdama se mučila i u polufinalu, ali je na kraju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacila Utreht.

Ono što ohrabruje Spartu su odlične igra u gostima, naime na poslednjih sedam gostovanja najstariji holandsku klub je ostvario pet pobeda uz poraz i remi, a u pet navrata je postizao barem po dva gola na meču.

Pored pomenutog remija, današnji rivali su odigrali dva meča u regularnom delu Eredivizije. U Enshendeu je slavio Tvente sa 2:1, dok je u Roterdamu viđena goleada bez pobednika, 3:3.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)