"GALEBOVI" LETE U EVROPU: Brajton ima težak raspored do kraja, ali drži sudbinu u svojim rukama

O. M.

08. 05. 2023. u 11:00

BRAJTON dočekuje Everton u jednoj od zanimljivijih utakmica 35. kola engleske Premijer lige. Domaćini se bore za plasman u evrokupove, a gosti hvataju poslednji voz za opstanak u ligi.

ГАЛЕБОВИ ЛЕТЕ У ЕВРОПУ: Брајтон има тежак распоред до краја, али држи судбину у својим рукама

Foto: EPA

"Galebovi" su povećali svoje šanse za Evropu prošlog četvrtka kada su u dramatičnoj završnici, pogotkom iz penala u devetom minutu nadoknade vremena, savladali Mančester junajted sa 1:0. Gol je postigao Aleksis Mekalister sa bele tačke nakon što je dosuđena najstroža kazna jer je Luk Šou igrao rukom u kaznenom prostoru.

Pobeda im je omogućila da uđu u ovo kolo sa šestog mesta, mada je Totenhem subotnjom pobedom nad Kristal palasom privremeno okupirao tu poziciju. Brajton ima 65 bodova iz 32 utakmice, dva boda manje ali čak tri utakmice manje od "pevaca".

U idealnom scenariju, sa sve tri pobede iz zaostalih utakmica, Brajton bi pretekao ne samo Totenhem na šestom, nego i Liverpul na petom mestu, a u zavisnosti od rezultata koje bi ostvario iz forme ispali Mančester junajted, mogli bi "galebovi" i do mesta u Ligi šampiona. Treba ipak istaći, iako je sudbina Brajtona u njegovim rukama, da mu raspored do kraja ne ide naruku, jer osim Evertona i nejakog Sautemptona, treba da igra još sa Mančester sitijem kod kuće, a sa Arsenalom, Aston vilom i Njukaslom u gostima. 

Brajton je osvojio 22 boda od moguća 24 kada je na svom Ameks stadionu dočekivao ekipe iz donjeg dela tabele, tako da ni pretposlednji Everton nema razloga da se nada nečemu ovde, a "karamelama" u prilog ne ide ni statistika poslednjih međusobnih susreta, pošto je Brajton pobeđivao sa 3:2, odnosno 4:1. U tom poslednjem duelu "galebovi" su vodili sa 4:0 posle manje od sat vremena igre, golovima Mitome, Fergusona, Marša i Grosa, a samo je Grej u 93. minutu uspeo da postigne počasni pogodak za domaće. Poslednji susret na jugu Engleske, ipak, pripao je Evertonu. Bilo je 2:0 za "karamele", i tada je jedan od strelaca bio Grej, dok je drugi pogodak postigao Kalver-Luis.

Efikasnost je najveći problem Evertona. Ekipa je postigla samo 27 golova, najmanje od 92 kluba u četiri najjače lige engleske fudbalske piramide. Ono što još više zabrinjava je da i kad postignu dva, protivnik da isto toliko ili više.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.


 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,72) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)