SRPSKI TRIO NA NAPOLIJEVOJ FEŠTI: Fiorentina prvi gost novog šampiona Italije

O. M.

07. 05. 2023. u 08:22

NOVI šampion Italije Napoli dočekuje Fiorentinu u 34. kolu Serije A.

СРПСКИ ТРИО НА НАПОЛИЈЕВОЈ ФЕШТИ: Фиорентина први гост новог шампиона Италије

FOTO: Tanjug/AP

Napolitanci nisu uspeli da poslednjeg dana aprila pobedom nad Salernitanom osiguraju titulu na stadionu "Dijego Armando Maradona", ali im je i bod na gostovanju Udinezeu sredinom nedelje bio dovoljan da obezbede treći naslov, a prvi posle 33 godine. To je bilo drugo najduže čekanje između dve titule u istoriji italijanskog fudbala, više je čekao samo Milan na svoju četvrtu titulu - od 1907. do 1951, pune 44 godine.

Napolijevoj tituli se bar malo raduje i ceo Jug Italije, jer je to prva koja nije završila u Torinu (Juventus) ili Milanu (Inter i Milan) još od 2001.godine, kada je šampion bila Kapelova Roma. 

Lučano Spaleti je tako, posle dva Kupa i jednog Superkupa Italije sa Romom, konačno stigao i do šampionskog pehara Serije A. Dva puta je bio šampion Rusije sa Zenitom, ali to ne može da se poredi sa titulom u rodnoj zemlji, naročito kada postanete najstariji trener kome je to uspelo u istoriji, sa pune 64 godine. 

Ceo svet sa nestrpljenjem očekuje kakvu feštu će prirediti navijači na stadionu "Dijego Armando Maradona" nakon što su slike slavlja sa ulica grda podno Vezuva već više puta obišle planetu. Nažalost, jedna osoba je poginula, a njih više od 200 završilo u bolnici, od povreda izazvanih noževima, flašama, bakljama, ali i zbog alkohola i udisanja dima od baklji i petardi.

Neizvesno je da li će Luka Jović od prvog minuta biti na terenu ili na klupi, ali italijanski mediji najavljuju da će druga dva srpska internacionalca iz redova Fiorentine, Nikola Milenković i Aleksa Terzić, od prvog minuta biti u postavi "ljubičastih". Pitanje je i koliko će Vičenco Italijano biti zainteresovan za izvođenje najjačeg sastava sedam dana pred prvi polufinalni meč Lige konferencija protiv Bazela, jer je Fiorentina remijem sa Salernitanom tokom pretekle sedmice gotovo ostala bez šansi da se preko Lige dokopa nekog evropskog kupa. Osim Lige konferencije, "violi" je ostalo i finale Kupa Italije gde joj je protivnik Inter.

S druge strane, u timu Napolija sigurno neće biti Matee Politana koji je slavio na ulicama sa navijačima do ranih jutarnjih sati u petak, zbog čega Spaleti neće računati na njega. Kviča Kvaracelija je veoma emotivno doživeo osvajanje titule, ali biće spreman da zauzme svoje mesto uz levu aut liniju odakle će pokušati da konačno prekine post pošto više od mesec dana nije upisao ni gol ni asistenciju, iako je po ukupnom učinku, uz Osimena, možda i najzaslužniji što će na dresu Napolija sledeće sezone sijati "skudeto". 

Fiorentina i Napoli su u prvom delu sezoni u Firenci odigrali meč bez golova, a prošle godine gosti iz grada na reci Arno su se dva puta radovali u Napulju. Pobedili su sa 3:2 u sklopu Serije A, a posle produžetaka 5:2 u Kupu Italije. Prvi gol u tom kup-okršaju postigao je tadašnji napadač "ljubičastih" Dušan Vlahović.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)