OLIMPIJAKOS NE DA TITULU PANATINAIKOSU? "Derbi večitih neprijatelja" bez rezultatskog značaj za Pirejce

O.M.

08. 05. 2023. u 08:57

SADA već bivši šampion Grčke Olimpijakos ugostiće "večitog neprijatelja" Panatinaikos u pretposlednjem kolu grčke Super lige.

ОЛИМПИЈАКОС НЕ ДА ТИТУЛУ ПАНАТИНАИКОСУ? Дерби вечитих непријатеља без резултатског значај за Пирејце

Foto: Profimedia

Ovaj meč trebalo je da bude odigran u nedelju, ali je odložen na zahtev Panatinaikosa koji je imao mnogo zaraženih virusom korona.

Crveno-beli iz Pireja su šansu da odbrane titulu matematički izgubili posle 33. kola kada su AEK i Panatinaikos podelili bodove i ostali na deobi prvog mesta sa nedostižnih plus deset u odnosu na Olimpijakos, tri kola pre kraja. Pirejcima ostaje borba za plasman u Ligu Evrope gde imaju tri boda više od četvrtoplasiranog PAOK-a, dok je peto mesto rezervisano za Aris.

Panatinaikos deli prvo mesto na tabeli sa AEK-om, ali će biti šampion ako ekipe ostanu poravnate i na kraju prvenstva. Naime, plasman se određuje na osnovu međusobnih susreta pa na osnovu gol-razlike u međusobnim susretima, a kako su Panatinaikos i AEK poravnati u ovim parametrima, odlučuje plasman na kraju regularnog dela sezone, a posle 26 kola prvi na tabeli bili su izabranici našeg Ivana Jovanovića. Navijači "zelenih" titulu šampiona Grčke čekaju punih 13 godina, od 2010. godine.

Panatinaikos je u poslednjem kolu odigrao 1:1 protiv PAOK-a i tako produžio seriju neporaženosti na 14 utakmica - devet pobeda i pet nerešenih. Olimpijakos je takođe osvojio bod u poslednjem meču Superlige, remijem bez golova protiv AEK-a.

U poslednjem susretu ove dve ekipe Panatinaikos je pobedio sa 2:0, golovima najboljeg strelca tima Andraža Šporara i Jusefa El Arabija koji je zatresao svoju mrežu. Oba meča u regularnom delu sezone pre plej-ofa završena su bez pobednika, 1:1 i 0:0. Olimpijakos traži svoju prvu ligašku pobedu u utakmicama između dva kluba od maja 2021. godine.

Olimpijakos je ove sezone na svom Karaiskakiju izgubio dva puta, po jednom od AEK-a i PAOK-a. Panatinaikos ima devet pobeda, dva remija i dva poraza u gostima ove sezone u prvenstvenim utakmicama, a trenutno je u seriji od sedam mečeva bez poraza u gostima. Poslednji put su poraženi u gostima 30. januara protiv Asterasa Tripolisa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!