BLIŽI SE MITROVIĆEV POVRATAK NA TEREN: Liverpul je uhvatio zalet

V.M.

03. 05. 2023. u 08:17

''REDSI'' će ugostiti Fulam u zaostaloj utakmici 28. kola Premijer lige.

БЛИЖИ СЕ МИТРОВИЋЕВ ПОВРАТАК НА ТЕРЕН: Ливерпул је ухватио залет

FOTO: Tanjug/AP

Liverpul je u sjajnom ritmu i vezao je četiri ligaške pobede, ipak i dalje zaostaje velikih sedam bodova za četvrtoplasiranim Junajtedom koji je odigrao meč manje, tako da su šanse za plasman u Ligu šampiona minimalne. Sa druge strane, Fulam je preko nedelje odigrao veoma solidno protiv Mančester sitija na ''Krejven kotidžu'', ali to nije bilo dovoljno za bod, poražen je rezultatom 1:2 i izgubio je svake realne šanse da se domogne fudbala u evrokupovima iduće sezone.

Liverpul se sjajnom serijom rezultata popeo na peto mesto Premijer lige, poslednja žrtva u jako interesantnoj utakmici bio mu je Totenhem. Nakon 20 minuta igre ''redsi'' su vodili sa 3:0 na ''Enfildu'' i svi su mislili da je utakmica gotova, ali ''pevci'' su se vratili u utakmicu golovima Kejna, Sona i Ričarlisona, ipak to nije bilo dovoljno za bod jer je nakon greške Lukasa Mure u sudijskoj nadoknadi konačnih 4:3 postavio Žota koji je deset minuta ranije imao sreće da ne bude isključen posle starta nad Skipom.

Pre te pobede domaćin je redom bio bolji od Lidsa, Notingema i Vest hema, ali izgleda je kasno uhvatio zalet i verovatno će morati da se zadovolji igranjem u Ligi Evrope.

Liverpul je napadački veoma raspoložen i na poslednjih pet ligaškiih utakmica tresao je mrežu protivnika neverovatnih 17 puta.

Što se tiče Fulama, on je siguran na desetom mesto na tabeli i verovatno će tu ostati do kraja sezone jer zaostaje pet bodova za devetoplasiranim Brentfordom, dok isto toliko bodova beži Kristal palasu. Nakon što je vezao dve pobede krajem aprila (Everton, Lids), sada je doživeo dva uzastopna poraza (Vila, Siti) i izgubio je sve šanse da se bori za plasman u Evropu.

Pored svega toga, treba napomenuti da Marko Silva radi fantastičan posao na klupi jer su mnogi stručnjaci početkom sezone otpisali Fulam i stavili ga u rubriku ekipa koje će iduće sezone biti u Čempionšipu.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je ujednačena utakmica i podela bodova, 2:2.

Utakmicu je sa dva gola obeležio Aleksandar Mitrović koji ima da odradi još dva meča suspenzije zbog ''odgurivanja'' sudije protiv Junajteda (vraća se 13. maja), a pored njega neće biti ni Kurzave, Pereire i Rima.

Klop na raspolaganju neće imati Bajčetića, Firmina i Remzija.

Mislimo da oslabljeni Fulam neće predstaviti težak zadatak Liverpulu i očekujemo rutinsku pobedu domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!