ŠALKE SE UZDA U TRADICIJU: Majnc ne odustaje od Evrope, ali ga čeka pakleni raspored do kraja

O. M.

05. 05. 2023. u 10:27 >> 10:27

MAJNC je domaćin Šalkeu u susretu 31. kola Bundeslige koji može da skroji tabelu s oba kraja.

ШАЛКЕ СЕ УЗДА У ТРАДИЦИЈУ: Мајнц не одустаје од Европе, али га чека паклени распоред до краја

profimedia

Iako je porazom od Volfsburga proteklog vikenda značajno umanjio svoje izglede da izbori plasman u evro-kupove, Majnc još ima šanse da to i ostvari, dok je Šalke pobedom nad Verderom uvećao svoje šanse da ostane u ligi.

Pomenuta utakmica protiv Volfsburga (0:3) prekinula je Majncov niz od 10 utakmica bez poraza i gotovo ugasila njihove nade da će završiti među prvih šest. Bila je to prva utakmica izabranika Boa Svensona u kojoj nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika, još od pauze izazvane odigravanjem Svetskog prvenstva u Kataru. Verder je pitanje pobednika rešio u 23 minuta, od petog do 28. prvog poluvremena, golovima Bornaua i dvostrukog strelca Vinda.

Time su igrači Majnca prosuli mleko koje su dali pobedom nad Bajernom u prethodnom kolu, ali ništa još nije izgubljeno, pošto sedmi Volfsburg beži samo bod, a šestoplasirani Leverkuzen samo tri. 

Treba napomenuti da u slučaju da Lajpcig osvoji Kup, u Ligu konferencija ide sedmoplasirana ekipa, dok će Ajntraht, koji je inače deveti na tabeli učiniti sve da on osvajanjem ovog trofeja izbori drugu vizu u Ligi Evrope, što bi automatski značilo da u Ligu konferencija ide šestoplasirani tim.

Problem za Majnc predstavlja raspored do kraja, pošto u poslednja četiri kola ih čeka i duel baš sa Ajntrahtom, ali i sa Borusijom iz Dortmunda koja vodi neizvesnu trku za šampionsku titulu sa minhenskim Bajernom.

Daleko od toga da će Šalke biti lak protivnik, ne samo zato što su i "rudarima" bodovi neophodni u borbi za opstanak, nego i stoga što je na njihovoj strani tradicija. Majnc više od četiri godine nije pobedio ekipu iz Gelzenkirhena a uspeo je to samo jednom u poslednjih deset susreta.

Pobeda nad Verderom nakon preokreta (2:1) i to golovima u 81. i 92. minutu pokazala je da su igrači Šalkea ne samo prebrodili težak poraz od Frajburga, rundu ranije, nego i da su spremni da se tokom 90 minuta uzdignu, ali taj meč ipak je odigran pred frenetičnom domaćom publikom na "Aufšalke areni", dok  su u gostima "rudari" skupili samo osam bodova i po tome su treći sa dna tabele, a po broju postignutih golova na strani, samo sedam, ubedljivo su poslednji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije