SEVILJA MISLIMA VEĆ U TORINU? Espanjolu bodovi iz ove utakmice više znače

O.M.

04. 05. 2023. u 08:27

KANDIDAT za ispadanje iz La lige Espanjol gostuje Sevilji u okviru 33. kola španskog fudbalskog prvenstva.

СЕВИЉА МИСЛИМА ВЕЋ У ТОРИНУ? Еспањолу бодови из ове утакмице више значе

Foto: EPA

"Plavo-beli" su proteklog vikenda minimalnim rezultatom savladali takođe ugroženu ekipu Hetafea, čime su prekinuli niz od osam utakmica bez pobede. Jedini gol na toj utakmici postigao je Hoselu, prvi strelac tima iz Katalonije koji se tim pogotkom, svojim 14. u sezoni, izdvojio na trećem mestu liste strelaca lige, iza Roberta Levandovskog koji je 19 puta tresao protivničke mreže i Karima Benzeme sa 17 pogodaka. Ta pobeda dovela je Espanjol na 19. mesto sa 31 bodom, a prva iznad zone ispadanja je Valensija koja ima tri boda više od Katalonaca.

S druge strane, Sevilja je porazom na svom "Sančez Pishuanu" od Đirone (0:2) prekinula seriju dobrih rezultata i njeni igrači su prvi put pognute glave napustili teren posle 19. marta i gostovanja Hetafeu.

Bio je to prvi poraz Hosea Luisa Mendilibara otkako je sredinom marta preuzeo klupu Sevilje od Horhea Sampaolija. Golove za Đironu postigli su Huanpe i Tati Kasteljanos. Sevilja je uprkos ovom porazu bezbrižna na 11. poziciji sa deset bodova više od Espanjola i nakon što je nekoliko puta u sezoni bila i na pozicijama u zoni ispadanja sada ima priliku da sezonu završi u gornjem delu tabele.

Rezultat u susretu sa Đironom možda ukazuje da su fudbaleri Sevilje mislima već u Torinu, gde ih sledeće nedelje očekuje prva utakmica polufinala Lige Evrope protiv Juventusa. 

''Rohiblankosi'' su neporaženi u devet poslednjih takmičarskih utakmica protiv Espanjola, a prošlog septembra u prvom delu sezone bilo je 3:2 za Sevilju koja je vodila sa 3:0 do nadoknade vremena u prvom poluvremenu, a onda do kraja utakmice strepili da li će zadržati prednost jer su poslednjih desetak minuta pri vođstvu od 3:2 imali igrača manje, nakon isključenja Erika Lamele.

Trenera Espanjola Luisa Garsiju najviše brine forma tima na gostovanjima, jer je ekipa nanizala pet poraza u kojima je primila bar dva ili više golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)