LUKA JOVIĆ I KABRAL SU NAJBOLJI NAPADAČKI DUO LIGE KONFERENCIJA: Fiorentina većinu posla odradila u Poljskoj

V.M.

20. 04. 2023. u 14:38 >> 14:38

VIOLA će dočekati Leh u najnezanimljivijem revanšu četvrtfinala Lige konferencija.

ЛУКА ЈОВИЋ И КАБРАЛ СУ НАЈБОЉИ НАПАДАЧКИ ДУО ЛИГЕ КОНФЕРЕНЦИЈА: Фиорентина већину посла одрадила у Пољској

FOTO: EPA

Pre sedam dana Fiorentina je ubedljivo slavila sa 1:4 i tako maltene čekirala kartu za polufinale. ''Ljubičaste'' je do prednosti doveo Kabral na samom početku meča, Velde je izjednačio, ali onda je četa Vičenca Italijane ubacila u petu brzinu i golovima Gonzaleza, Bonaventure i Ikonea trasirala sebi put u samu završnicu takmičenja.

Leh je odigrao veoma dobro u Ligi konferencija ali izgleda da ne može da se nosi sa Fiorentinom i njegovoj bajci dolazi kraj. Takmičenje je započeo u grupi ''C'' u kojoj je zauzeo drugo mesto koje je obezbedio impresivnom pobedom protiv Viljareala u zadnjem kolu (3:0), nakon toga je u šesnaestini finala u tvrdom dvomeču izbacio Bode Glimt (0:0,1:0), da bi u osmini finala bez većih problema savladao Đurgarden ukupnim rezultatom 5:0. 

Što se tiče domaćeg prvenstva, za vikend je remizirao sa Legijom i trenutno je na trećoj poziciji sa 47 osvojenih bodova. 

Sa druge strane, Fiorentina je u fantastičnoj formi i ne zna za poraz više od dva meseca! Poslednji koji ju je savladao bio je Juventus sredinom febuara, a nakon toga je ostvarila impresivnih 11 pobeda uz tri remija. Igra odlično na svim frontovima, nakon slabijeg početka popela se na deveto mesto tabele Serije A, nalazi se u polufinalu Kupa Italije (savladala Kremoneze 0:2 u prvom meču) i u Ligi konferencija je uz Vest Hem glavni favorit za osvajanje i ''jednom nogom'' je u polufinalu.

Nakon što je zauzela drugo mesto u grupi ''A'', Viola je rutinski odradila posao u dosadašnjem toku nokaut faze i bez većih problema je izbacila Bragu (7:2) i Sivaspor (5:1). Najveće zasluge za to idu sjajnom napadačkom dvojcu Kabral-Jović koji je postigao 12 golova, po šest obojica, i najbolji su strelci takmičenja.

Italijano neće moći da računa na Sirigua, a pod znakom pitanja je ključni igrač Maroka na Svetskom prvenstvu Sofijan Ambrabat.

U redovima poljskog predstavnika neće biti Salamona i Šimaka, dok je moguć izostanak Dagerstala.

Verujemo da će Viola i na ovom meču slaviti jer je igrački dosta kvalitetnija ekipa od Leha i to se videlo u prvom meču.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)