PAKLENA ATMOSFERA DAJE VETAR U LEĐA ''VUČICI'': Može li Roma da preokrene zaostatak iz prvog meča?

V.M.

20. 04. 2023. u 08:04

FEJENORD dolazi u Rim na revanš utakmicu četvrtfinala Lige Evrope.

ПАКЛЕНА АТМОСФЕРА ДАЈЕ ВЕТАР У ЛЕЂА ВУЧИЦИ: Може ли Рома да преокрене заостатак из првог меча?

FOTO: Tanjug/AP

Jako zanimljiva utakmica viđena je pre sedam dana. Nesreća je zadesila Romu rano u meču kada se povredio Dibala, ali ''đalorosi'' su i bez njega dobro igrali, zaradili su penal krajem poluvremena, ali neprecizan je bio kapiten Pelegrini. To je upalilo alarm u redovima Fejenorda koji je dobro otvorio drugi deo igre i nagrada je došla u vidu pogotka Vifera.''Vučica'' je pretila do kraja meča ali isti rezultat je ostao na semaforu i ''ponos juga'' dolazi sa prednošću od jednog gola u večni grad.

Roma je u dosta dobrom ritmu i za vikend je ostvarila treću vezanu pobedu u okviru Serije A. Ovoga puta žrtva je bio Udineze, a golove su postigli Bove, Pelegrini i Ejbraham. Domaćin je takođe promašio penal na toj utakmici, izveo ga je Brajan Kristante koji je pogodio stativu i očigledno je izvođenje jedanaesteraca veliki problem, sem kada je Dibala u igri, za izabranike Žozea Morinja. 

Roma se tom pobedom popela na treće mesto i sve je bliža povratku u Ligu šampiona. Ono što je impresivno je da ''vučica'' na te tri utakmice nije primila gol i upravo će joj takvo izdanje biti potrebno kako bi preokrenula zaostatak iz prvog susreta.

Tradicija joj ide u korist jer je Roma u poslednja tri navrata preokretala rezultat kada je gubila prvi meč sa 1:0, kao što je bio slučaj u šesnaestini finala protiv Salcburga.

Sa druge strane, Fejenord nastavlja dominaciju u domaćem prvenstvu. Za vikend je bio bolji od prežaljenog Kambura i sada ima osam poena viška u odnosu na najbližeg pratioca, Ajaks. 

Što se tiče Lige Evrope, tradicija nije na strani ''ponosa juga'' koji je izgubio čak šest od poslednjih devet utakmica u Italiji, a takođe ne zna za pobedu na poslednjih pet evropskih utakmica koje je igrao van ''De Kujpa''.

Ipak, ekipa iz Roterdama je slavila na šest od poslednjih sedam duela u svim takmičenjima i u odličnoj atmosferi dolazi u Rim da se osveti za prošlogodišnji poraz u finalu Lige konferencija (1:0).

Morinjo je dobio dosta dobre informacije što se tiče zdravstvenog bilansa ekipe i očekuje se da Dibala nastupi od prvog minuta, potpuno se oporavio i Ejbraham, a jedini koji će izostati je bivši fudbaler Fejenorda, Rik Karsdorp.

Arne Slot takođe nema značajnih problema sa izostancima i jedini koji neće nastupiti je Valemark koji je već duže vremena van stroja.

Verujemo da će grotlo ''Olimpika'' biti previše za Fejenord i da će Roma pred svojim navijačima doći do novog preokreta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: Ide dalje Roma (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu