FENER HVATA PRIKLJUČAK ZA GALATOM: Bašakšehir u slaboj formi

V.M.

19. 04. 2023. u 09:30

GRADSKI derbi igra se na stadionu ''Bašakšehir Fatih Terim'' od 19.30.

ФЕНЕР ХВАТА ПРИКЉУЧАК ЗА ГАЛАТОМ: Башакшехир у слабој форми

Foto Profimedia

Domaćin je posrnuo u poslednje vreme, izgubio je korak za vodećima i verovatno je izgubio priliku da se bori za plasman u evrokupove jer zaostaje čak 11 bodova za trećeplasiranim Bešiktašom. Sa druge strane, Feneru igra samo pobeda. Četa Žorža Žezusa zaostaje devet bodova za vodećom Galatom i nema prava na kiks ako želi da se bori za titulu prvaka. 

Bašakšehir je u lošem ritmu i na poslednjih pet utakmica ostvario je samo jednu pobedu, to je bilo početkom meseca kada je savladao Aknkaraguču, a pored nje doživeo je dva poraza (Bešiktaš, Istanbulspor) uz isto toliko remija (Sivaspor, Karagumruk). 

''Sive sove'' su trenutno pete na tabeli i tu se nalaze zbog odlične igre kod kuće tokom čitave sezone. Domaćin je na svom terenu na 13 utakmica osvojio 28 bodova (devet pobeda, remi i tri poraza).

Nakon što je u velikom derbiju izgubio od Bešiktaša sa 2:4, Fener se vratio na pobedničke staze ostvarivši dva trijumfa. Prvo je savladao Karagumruk 2:1, a nakon toga je istim rezultatom bio bolji od Ankaragučua. Trenutno je drugi na tabeli i verovatno mora da pobedi sve utakmice do kraja kako bi imao šanse da se bori za titulu.

Gost je najbolji napad lige, postigao je 67 pogodaka za sada, a glavne zasluge za to idu sjajnom Eneru Valensiji koji je ubedljivo prvi na listi strelaca sa 27 golova (na 24 odigrane utakmice).

Fener je u dobrom naletu na gostovanjima, dobio je šest od poslednjih sedam susreta van svog stadiona i biće oran da nastavi u tom ritmu.

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu slavio je tim Žorža Žezusa sa 1:0, gol odluke postigao je Dijego Rosi u 84. minutu.

Bašakšehir će biti bez Okake, a pod znakom pitanja je Karzev.

Što se tiče Fenera, kod njega će u gradskom derbiju izostati Bačuaji, Bajindir, King, Linkoln i Osami-Samuel.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu, Bašakšehir je dobar kod kuće, dok Fener igra odlično u gostima, verujemo da će oba tima postići po gol, a za hrabrije predlažemo i fiks na ''žuto-plave''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!