JUVENTUS ČUVA PREDNOST KOJU JE ZARADIO PRE SEDAM DANA: Sporting ne zna sa Italijanima

V.M.

20. 04. 2023. u 15:21 >> 15:21

LISABONSKI ''lavovi'' će ugostiti ''staru damu'' u revašu četvrtfinala Lige Evrope.

ЈУВЕНТУС ЧУВА ПРЕДНОСТ КОЈУ ЈЕ ЗАРАДИО ПРЕ СЕДАМ ДАНА: Спортинг не зна са Италијанима

Foto: AP

Da Sporting bije maler kada gostuje u Italiji (poslednjih 16 gostovanja na ''Čizmi'' bez pobede) videlo se pre sedam dana. Šanse su sevale na obe strane, ali jedini gol na meču postigao je Gati, nakon što je Vlahovićev udarac glavom sa linije izblokirao Koates lopta se odbila do italijanskog štopera koji je postigao svoj prvi pogodak u dresu ''bjankonera''. Uz njega, heroj pobede je golman Matija Perin koji je ušao umesto povređenog Šćeznog i sa par sjajnih intervencija sačuvao prednost svojoj ekipi, najviše se istakao u sudijskoj nadoknadi kada je odbranio stopostotne šanse Gonkalvešu i Beljerinu.

Sporting je za vikend remizirao sa Arukom i tako verovatno izgubio šansu da se bori za plasman u Ligu šampiona jer zaostaje sedam bodova za trećeplasiranom Bragom šest kola pre kraja. Zato je potpuni fokus čete Rubena Amorima prebačen na Ligu Evrope u kojoj moraju da nadoknade zaostatak iz prvog meča protiv ekipe koja nije primila gol na poslednje četiri evropske utakmice. 

Domaćin ne zna za pobedu na svom terenu u nokaut fazi Lige Evrope, u oba navrata protiv Midtjilanda i Arsenala remizirao je kod kuće, a nakon toga je slavio u gostima. Ako se na to doda da nije pobedio Juventus na prethodna tri međusobna duela u Evropi, jasno je da je zadatak veoma težak za Sporting.

Tradicija takođe nije na strani ''lavova'' koji su pet puta zaredom ispadali iz evrokupova kada su izgubili prvi meč.

Što se tiče gosta, on je za vikend izgubio od Sasuola i sve karte Masimilijano Alegri baciće na Ligu Evrope koja je ''bjankonerima'' jedina nada da mogu do Lige šampiona iduće sezone. Iako igraju slabo u prvenstvu, to nije slučaj u Ligi Evrope u kojoj su neporaženi u nokaut fazi (izbacili Nant i Frajburg) uz gol-razliku 7:1.

Ipak, Juve se nije lepo provodio u Portugalu u skorijoj istoriji i na poslednja dva gostovanja doživeo je dva poraza, od Porta 2021. u osmini finala Lige šampiona, i od Benfike u ovosezonskom izdanju najelitnijeg evropskog takmičenja, što daje nadu Sportingu da može do preokreta.

U redovima domaćina neće biti Braganse, Kabrala i Paulinja, dok ''stara dama'' u portugalsku prestonicu dolazi u maltene punom sastavu, pod upitnikom su De Šiljo i Kean.

Masimilijano Algeri je iskusan trener, zna kako se igraju ovakve utakmice i verujemo da će se Juventus u jednoj tvrdoj utakmici plasirati u polufinale u kojem bi ga u tom slučaju dočekao bolji iz duela Sevilja - Mančester junajted.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili