MEGVAJER MORA DA IGRA: Povrede diktiraju sastav Junajteda u revanšu protiv Sevilje

O. M.

20. 04. 2023. u 08:10

SEVILjA dočekuje Mančester junajted u revanš utakmici četvrtfinala Lige Evrope.

МЕГВАЈЕР МОРА ДА ИГРА: Повреде диктирају састав Јунајтеда у реваншу против Севиље

FOTO: AP/Tanjug

Junajted dolazi na stadion "Ramon Sančez Pishuan" u Sevilji sa nadom da će nastaviti put ka peharu Lige Evrope, poslednjem međunarodnom trofeju koji je klub osvojio - 2017. godine. Protivnik je rekorder ovog takmičenja, a pomenute nade "crvenih đavola" značajno su umanjili Tajrel Malasija i Hari Megvajer autogolovima u završnici utakmice na Old Trafordu kojima su postavili konačan rezultat tog prvog dela dvomeča - 2:2. Prethodno je domaći tim u vođstvo doveo Marsel Sabicer, pogocima u 14. i 21. minutu.

Pred revanš, izabranici Erika ten Haga su za vikend gostovali u Notingemu gde su golovima Entonija i Dalota pobedili sa 2:0. Junajted je ovim trijumfom ostao u trci za mesta koja vode u Ligu šampiona sa Njukaslom, Totenhemom i Aston vilom, koja se niotkuda umešala u ovo društvo sa 22 osvojena boda iz poslednjih osam utakmica. 

Sevilja je u subotu sa 2:0 savladala Valensiju u gostima. Tim trijumfom napravila je veliki korak ka sredini tabele La lige, ali ostala je na praktično nedostižnih 12 bodova zaostatka za šestim mestom koje vodi u Ligu konferencija i čak 15 za Sosijedadom na četvrtom mestu. Zato će Sevilja, ako želi da se i naredne sezone nađe na evropskoj sceni, morati da uradi ono što najbolje zna - da osvoji Ligu Evrope, što je andaluzijska ekipa činila šest puta.

Da li će Hose Luis Mendilibar, sadašnji trener Sevilje, koji je tu funkciju preuzeo nedavno od Horhea Sampaolija, krenuti stopama Unaja Emerija, Huandea Ramosa i Žulena Lopetegija saznaćemo najkasnije 31. maja kada je zakazano finale na stadionu "Ferenc Puškaš" u Budimpešti.

A možda i večeras, ako Junajted uprkos lošem rezultatu iz prvog susreta, eliminiše "rohiblankose". Zli jezici bi rekli "teško, jer Hari Megvajer će sigurno igrati ceo meč". Ten Hag je prinuđen da u srce odbrane stavi najskupljeg (čitaj, najpreplaćenijeg) defanzivca u istoriji fudbala, jer sem njega i Šveđanina Viktora Lindelefa koji će mu praviti društvo, nema zdravog štopera.

Junajted nikada nije uspeo da pobedi Sevilju. Dva poraza i dve nerešene utakmice u dosadašnja četiri susreta. Dva puta igrali su u Ligi šampiona. Sevilja je posle 0:0 na "Pishuanu" pobedila sa 2:1 na "Old Trafordu" i otišla u četvrtfinale 2018. godine. U Ligi Evrope, pre prošlonedeljne prve utakmice ovog dvoboja, igrali su polufinale one "korona sezone" 2019/20. na mini-turniru u Kelnu, a Sevilja je na putu do rekordne šeste titule slavila sa 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!