LUKA JOVIĆ I KABRAL SU NAJBOLJI NAPADAČKI DUO LIGE KONFERENCIJA: Fiorentina većinu posla odradila u Poljskoj

V.M.

20. 04. 2023. u 14:38 >> 14:38

VIOLA će dočekati Leh u najnezanimljivijem revanšu četvrtfinala Lige konferencija.

ЛУКА ЈОВИЋ И КАБРАЛ СУ НАЈБОЉИ НАПАДАЧКИ ДУО ЛИГЕ КОНФЕРЕНЦИЈА: Фиорентина већину посла одрадила у Пољској

FOTO: EPA

Pre sedam dana Fiorentina je ubedljivo slavila sa 1:4 i tako maltene čekirala kartu za polufinale. ''Ljubičaste'' je do prednosti doveo Kabral na samom početku meča, Velde je izjednačio, ali onda je četa Vičenca Italijane ubacila u petu brzinu i golovima Gonzaleza, Bonaventure i Ikonea trasirala sebi put u samu završnicu takmičenja.

Leh je odigrao veoma dobro u Ligi konferencija ali izgleda da ne može da se nosi sa Fiorentinom i njegovoj bajci dolazi kraj. Takmičenje je započeo u grupi ''C'' u kojoj je zauzeo drugo mesto koje je obezbedio impresivnom pobedom protiv Viljareala u zadnjem kolu (3:0), nakon toga je u šesnaestini finala u tvrdom dvomeču izbacio Bode Glimt (0:0,1:0), da bi u osmini finala bez većih problema savladao Đurgarden ukupnim rezultatom 5:0. 

Što se tiče domaćeg prvenstva, za vikend je remizirao sa Legijom i trenutno je na trećoj poziciji sa 47 osvojenih bodova. 

Sa druge strane, Fiorentina je u fantastičnoj formi i ne zna za poraz više od dva meseca! Poslednji koji ju je savladao bio je Juventus sredinom febuara, a nakon toga je ostvarila impresivnih 11 pobeda uz tri remija. Igra odlično na svim frontovima, nakon slabijeg početka popela se na deveto mesto tabele Serije A, nalazi se u polufinalu Kupa Italije (savladala Kremoneze 0:2 u prvom meču) i u Ligi konferencija je uz Vest Hem glavni favorit za osvajanje i ''jednom nogom'' je u polufinalu.

Nakon što je zauzela drugo mesto u grupi ''A'', Viola je rutinski odradila posao u dosadašnjem toku nokaut faze i bez većih problema je izbacila Bragu (7:2) i Sivaspor (5:1). Najveće zasluge za to idu sjajnom napadačkom dvojcu Kabral-Jović koji je postigao 12 golova, po šest obojica, i najbolji su strelci takmičenja.

Italijano neće moći da računa na Sirigua, a pod znakom pitanja je ključni igrač Maroka na Svetskom prvenstvu Sofijan Ambrabat.

U redovima poljskog predstavnika neće biti Salamona i Šimaka, dok je moguć izostanak Dagerstala.

Verujemo da će Viola i na ovom meču slaviti jer je igrački dosta kvalitetnija ekipa od Leha i to se videlo u prvom meču.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)