VEST HEMOVA ISTORIJA JE POČELA SA GENTOM: "Čekićari" jure drugo uzastopno polufinale u evrokupovima

O. M.

20. 04. 2023. u 08:47

VEST Hem junajted i Gent se sastaju u revanš utakmici četvrtfinala Lige konferencija.

ВЕСТ ХЕМОВА ИСТОРИЈА ЈЕ ПОЧЕЛА СА ГЕНТОМ: Чекићари јуре друго узастопно полуфинале у еврокуповима

Foto: Tanjug

Prvi susret u Belgiji prošle nedelje završen je neodlučenim ishodom 1:1. Vest Hem je poveo golom Danija Ingsa u trećem minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu, a izjednačenje "bizonima" doneo je Kujpers u 57. minutu.

Bila je to 11. utakmica Vest Hema ove sezone u Ligi konferencija i prva u kojoj nisu uspeli da pobede. Posle dvostruke pobede u plej-ofu kvalifikacija nad Danskim Viborgom, ekipa iz istočnog Londona ostvarila je svih šest pobeda u grupi sa Anderlehtom, Silkeborgom i Steauom, a zatim i dvostruki trijumf nad AEK Larnakom.

Menadžer "čekićara" Dejvid Mojes priznao je da ga brine odlična forma belgijske ekipe koja je vezala devet utakmica bez poraza. Gent je remizirao na poslednje tri utakmice, a pred put u London odigrao je 1:1 na gostovanju Mehelenu. Kolo pre kraja regularnog toka belgijskog šampionata Gent je četvrti na tabeli sa 56 bodova i bori se, sa Brižom koji ima jednak broj bodova i Liježom koji ima bod manje, za mesto u doigravanju za šampiona.

Vest Hem se, s druge strane, bori za opstanak u Premijer ligi, a šanse za to su mu porasle posle remija 2:2 sa liderom Arsenalom. "Čekićari" su pokazali karakter pošto su posle deset minuta gubili sa 2:0, ali su na kraju stigli do važnog boda. Sada je četa Dejvida Mojesa na 15. mestu sa 31 bodom, četiri više od Notingem foresta koji je prvi ispod crte.

Gent je imao nešto trnovitiji put, pošto je u treći po snazi evropski kup došao iz drugog, izgubivši plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope od kiparske Omonije. Zatim je bio drugi u grupi sa Đurgardenom, Moldeom i Šamrokom. Potom je morao da igra i baraž za plasman u osminu finala, gde je na jedvite jade posle produžetaka eliminisao kazahstanski Karabag, da bi u osmini finala posle 1:1 kod kuće, razbio Bašakšehir u gostima sa 4:1.

Posle te ubedljive pobede u revanšu u Istanbulu "skočile su akcije" Belgijancima koje sada neki analitičari smatraju i favoritima iz senke za osvajanje Lige konferencija, koja je čini se ove sezone slabija po imenima nego prošle godine kada su u četvrtfinalu bili Roma, Fejenord, PSV, Lester siti, Marselj...

Gent je bio prvi protivnik Vest Hema u pohodu na trofej Kupa pobednika kupova davne 1965. godine (bilo je 1:0 za engleski tim na tadašnjem Gentovom legendarnom "Žil Oten stadionu" i 1:1 na još legendarnijem "Apton parku" u revanšu), a sada preko njega "čekićari" mogu da dođu do svog petog polufinala u nekom od evrokupova (šestog, ako se računa Intertoto kup 1999) i drugog uzastopnog, nakon što ih je prošle godine u polufinalu Lige Evrope zaustavio Ajntraht.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORBA ZA EVROPU: Orlove će skupo koštati remiji sa Verderom i Unionom