FIORENTINA BEZ JOVIĆA I BLEKIJA: Specija nikad nije pobedila "ljubičaste"

O. M.

08. 04. 2023. u 12:23 >> 12:23

FIORENTINA dočekuje Speciju u 29. kolu italijanske Serije A.

ФИОРЕНТИНА БЕЗ ЈОВИЋА И БЛЕКИЈА: Специја никад није победила љубичасте

FOTO: Tanjug/AP

Deset pobeda i jedna neodlučena bilans je "viole" u poslednjih jedanaest utakmica u svim takmičenjima. ''Ljubičasti'' su ostvarili pet uzastopnih pobeda u Seriji A, tome dodali četiri trijumfa u ligi konferencija i jedan u kupu Italije, a jedino je Empoli uspeo da izvuče bod četi Vinčenca italijana u tom periodu. Poslednji poraz njegovi puleni doživeli su 12. februara na gostovanju Juventusu.

Da je Fiorentina od početka sezone igrala tako danas bi verovatno bila među glavnim kandidatima za plasman u Ligu šampiona, koji joj je još uvek predaleko jer zaostaje 11 bodova za trenutno četvrtoplasiranim Interom. Dobro ide "ljubičastima" i u Ligi konferencija, gde ih za pet dana očekuje gostovanje Lehu iz Poznanja u prvoj utakmici četvrtfinala.

Pobeda nad Specijom bila bi šesta uzastopna u Seriji A, što je niz kakav Fiorenitina nije imala od aprila 2018. godine. Specija nije ekipa od koje treba očekivati da prekine ovaj niz, mada je pre nepunih mesec dana pobedom nad Interom pokazala da jeste sposobna da pomrsi račune favoritima, to je bila jedini trijumf ove ekipe u poslednjih 11 utakmica. 

"Orlići" su tom serijom sebe doveli na 17. poziciju na tabeli sa 25 bodova, šest više od "davljenika" Verone. Stvari su se malo promenile dolaskom Leonarda Sempličija, od čijeg preuzimanja je ekipa izgubila samo jednu utakmicu, uz tri remija i pomenutu pobedu nad Interom.

Specija nema pobedu nad Fiorentinom u Seriji A. Njihov prvi duel završen je bez pobednika, a u naredna četiri Fiorentina je slavila. Na svih pet susreta Specija je primila najmanje po dva gola.  

Fiorentina će igrati bez srpskog reprezentativca Nikole Milenkovića koji je bolestan, dok se njegov saigrač iz reprezentacije Luka Jović oporavio od virusa, ali je gotovo izvesno da će i on izostati. Menjaće ga Brazilac Artur Kabral koji je u prvom ovosezonskom susretu Fiorentine i Specije bio heroj "ljubičastih" jer je u 90. minutu postigao odlučujući gol za pobedu od 2:1. Prethodno je strelac bio Nikola Milenković, dok je jedini gol za Speciju postigao najbolji strelac tima, Angolac Mbala Nzola.

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna