VOJVOĐANSKI DERBI ZA EVROPU: "Lale" bez poraza u prvenstvu od oktobra!

O. M.

07. 04. 2023. u 08:25

TSC iz Bačke Topole dočekuje Vojvodinu u derbiju 29. kola Super lige Srbije.

ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ ЗА ЕВРОПУ: Лале без пораза у првенству од октобра!

Foto: FK Vojvodina

Obe ekipe su u vrhunskoj formi. TSC je vezao četiri pobede posle poraza od Crvene zvezde, a od početka kalendarske 2023. zabeležio je sedam trijumfa, uz jedan nerešen rezultat i samo dva izgubljena meča. Osim "crveno-belih" porazio ih je samo još Novi Pazar na startu proleća.

U 28. kolu savladali su Radnik u Surdulici golom Ilića sa bele tačke. U poslednjem kolu, izabranike Žarka Lazetića očekuje gostovanje Voždovcu i ta utakmica će, zajedno sa ovim vojvođanskim derbijem, odgovoriti na pitanje mogu li momci iz Bačke Topole u plej-of da uđu sa druge pozicije. 

Ispred Vojvodine će sigurno biti, jer ''staroj dami'' beže osam bodova dva kola pre kraja, a konkurenti za drugi startni broj pred početak plej-ofa su Partizan i Čukarički. TSC je u prednosti jer ima bod više od Partizana, uz utakmicu manje, i dva boda više od ekipe sa Banovog brda koja takođe tek treba da odigra utakmicu 28. kola sa Javorom koja je odložena zbog snega u Srbiji.

Vojvodina je ovog proleća bez poraza. Na devet utakmica ostvarila je četiri pobede i pet nerešenih, a ako se tome doda niz sa kraja jesenjeg dela prvensta, "lale" gorčinu poraza nisu osetile od oktobra 2022. kada ih je u Novom Sadu savladala Crvena zvezda!

Da Vojvodina u septembru i oktobru nije imala tu seriju loših rezultata u kojoj su osim od Zvezde izgubili i od Partizana, Čukaričkog, kao i od današnjeg protivnika, sada se možda ne bi ni postavljalo pitanje ko će u plej-of sa druge pozicije.

Trener novosadske ekipe Radoslav Batak na ovom duelu neće moći da računa na Marka Bjekovića i Uroša Kabića, ali se u tim posle povrede vraća Uroš Vitas.

Jesenas na stadionu ''Karađorđe'', TSC je posle preokrteta pobedio Vojvodinu golovima nekadašnjeg fudbalera Mančester sitija Luke Ilića, dok je jedini pogodak za novosadske crveno-bele postigao Nikola Čumić.

U prošloj sezoni dva puta su igrali u Bačkoj Topoli. U regularnom delu sezone pobedio je TSC sa 1:0, a u plej-ofu Vojvodina sa 2:0. 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!