DA LI SE BAJKA NASTAVLJA? Razigrana Fiorentina dolazi u Kremonu

V.M.

05. 04. 2023. u 15:28 >> 15:28

KREMONEZE dočekuje "violu" u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije.

ДА ЛИ СЕ БАЈКА НАСТАВЉА? Разиграна Фиорентина долази у Кремону

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je za vikend doživeo novi poraz od strane Atalante i može se reći da je skoro pa sigurno ispao iz elite jer zaostaje čak 12 poena za Specijom, prvom ekipom iznad crte, deset kola pre kraja, ali ostaje mu kup u kojem pruža sjajne partije i dogurao je do polufinala. Što se tiče gosta, Fiorentina je nastavila sjajnu formu koja je krasi u poslednje vreme, pre par dana je slavila na ''Đuzepe Meaci'' pogotkom Bonaventure i tako upisala sedmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima!

Povratak Kremonezea u Seriju A nije prošao onako kako su se navijači nadali, jer su ''sivo-crveni'' u dosadašem toku takmičnja upisali samo jednu pobedu, onu protiv Rome rezultatom 2:1 i zacementirani su za samo dno tabele.

Spas sezone četa Davidea Balardinija vidi u Kupu Italije u kojem klub iz Kremone pruža sjajne rezultate. Takmičenje je započeo pobedama protiv Ternane i Modene (3:2, 4:2). Nakon toga je usledio meč sa Napolijem u kojem su napravili veliko iznenađenje i prošli dalje posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Bajka se nije tu završila, jer je Kremoneze u narednom kolu šokirao Romu nasred ''Olimpika'' sa 2:1 i tako trasirao sebi put u samu završnicu takmičenja.

Vinčenco Italijano je pronašao pobedničku formulu i njegova četa ne prestaje da melje u 2023. godini. Fiorentina je trenutno u seriji od osam vezanih pobeda, popela se na osmo mesto na tabeli Serije A i očekuje je četvrtfinale Lige konferencija u kojem će se sastati sa Lehom.

Za vreme serije odličnih rezultata Viola je po dva puta savladala Sivas i Bragu, dok je u prvenstvu redom bila bolja od Verone, Milana, Kremonezea (2:0), Lećea i Intera.

Što se tiče kupa, u dosadašnjem toku takmičenja je savladala Sampdoriju i Torino sa 1:0, odnosno 2:1. Poslednji trofej Fiorentina je osvojila upravo u Kupu Italije pre 22 godine i deluje da ove sezone može da prekine taj post.

Domaćin će biti bez Kirikeša i Okerekea, dok sa druge strane Italijana ne može da računa na usluge Dankana, Sirigua i Luke Jovića koji će ponovo odsustvovati sa terena.

Verujemo da će viola nastaviti sa sjajnim igrama i upisati novu pobedu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju