VERDER TRAŽI IZLAZ IZ SERIJE LOŠIH REZULTATA: Hofenhajm bi da se odvoji od zone ispadanja

V.M.

02. 04. 2023. u 09:25

BIVŠI prvak Nemačke će ugostiti Hofenhajm u utakmici 26. kola Bundeslige.

ВЕРДЕР ТРАЖИ ИЗЛАЗ ИЗ СЕРИЈЕ ЛОШИХ РЕЗУЛТАТА: Хофенхајм би да се одвоји од зоне испадања

Foto: Profimedia

Domaćin je u ozbiljnom padu forme, ali dobre igre iz prvog dela sezone ga drže u sigurnoj zoni na 11. poziciji sa 23 osvojena boda. Sa druge strane, Hofenhajm je u prošlom kolu konačno ostvario pobedu savladavši Hertu sa 3:1 i tako je uspeo da pobegne iz zone ispadanja.

Verder je na poslednjih pet utakmica ostvario samo jednu pobedu, uz čak tri poraza i remi tako da je pauza došla u pravo vreme za ekipu iz Bremena. Domaćin je trenutno u seriji od tri utakmice bez trijumfa i nada se da može da prekine taj crni niz.

''Zeleni'' igraju promenljivo na svom ''Veserstadionu'' ove sezone, na 13 utakmica upisali su pet trijumfa, odigrali samo jedan remi i doživeli sedam poraza.

Glavna uzdanica ekipe je sjani Niklas Fulkrug koji je u dosdašnjem toku prvenstva postigao 15 golova i najbolji je strelac Premijer lige. Uz dobar golgeterski učinak podelio je i pet asistencija.

Hofenhajm je pobedom u prošlom kolu protiv Herte konačno pobegao iz zone ispadanja. Prvi je tim iznad crte sa 22 osvojena boda, isto imaju Herta, dok poen manje ima Šalke, a poslednjeplasirani Štutgart zaostaje dva poena za današnjim gostom.

Hofenhajm je pre trijumfa nad ''starom damom'' bio u crnoj seriji od osam uzastopnih poraza u svim takmičenjima i šef struke Mataraco je jako srećan što je taj negativni niz iza njih. Njegovi izabranici ne smeju da se opsute jer ih očekuje velika borba za opstanak u samoj završnici prvenstva.

U skorijoj istoriji međusobih duela prednost imaju ''plavo-beli'' koji su na poslednjih pet susreta slavili tri puta uz po jednu pobedu Verdera i remi.

Domaćin će biti bez Hilsnera i Agua.

Što se tiče gosta, Mataraco neće moći da računa na Bruna Larsena, Čea, Dolberga, Dabura i Promela.

Očekujemo jednu zanimljivu utkamicu, na duelima ovih ekipa tradicionalno padaju golovi (17 na poslednjih pet susreta) i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)