LACIO ČUVA DRUGO MESTO: Pobeda u Monci znači korak bliže Ligi šampiona za Sergeja i drugove

O. M.

02. 04. 2023. u 08:23

LACIO gostje Monci u utakmici 28. kola italijanske Serije A.

ЛАЦИО ЧУВА ДРУГО МЕСТО: Победа у Монци значи корак ближе Лиги шампиона за Сергеја и другове

FOTO: Tanjug/AP

Pobedom u "Derbiju dela Kapitale" Lacijali su izbili na drugu poziciju na tabeli, iza neprikosnovenog Napolija koji je sve bliže da i matematički obezbedi titulu, pošto doskora najbliži pratilac Inter nije osvojio ni bod u poslednja tri kola.

Sa druge strane, Monca je učvrstila svoju poziciju u sredini tabele, osvajanjem pet bodova u poslednje tri prvenstvene utakmice (koje su sve došle GG). ''Bjankorosi'' su sada 13, sa 34 boda, 15 više od Verone, 19 od Sampdorije i 21 od Kremonezea, a to su ekipe koje zauzimaju pozicije koje vode u Seriju B. Monca je zapravo bliže plasmanu u evro-kupove nego drugoj ligi, pošto joj šestoplasirana Roma beži "samo" 13 bodova, a sedmoplasirani Juventus deset. Sedmo mesto će verovatno voditi u Ligu konferencija, osim ako Kup Italije osvoji Juventus.

Da nisu na svom terenu prosipali bodove protiv ekipa sa dna tabele (Kremoneze 1:1, Sampdorija 2:2) sada bi bili u mnogo boljoj poziciji, ali ni ovako Laciju neće biti lako jer Monca je kod kuće poražena samo jednom na poslednjih osam mečeva. Milan je slavio minimalnu pobedu pre mesec i po dana. Borbenost Moncinih igrača na ''Brianteu'' najbolje pokazuje podatak da su četiri puta na pomenutih osam mečeva stizali prednost protivnika.

Trener Lacija Mauricio Sari zasluženo je osvojio nagradu za "trenera meseca" u Seriji A jer su njegovi puleni osim Rome u Seriji A savladali i lidera Naoli i to u gostima, a osim kiksa u Ligi konferencija proitiv Alkmara, samo Bolonju nisu uspeli da pobede, bilo je 0:0.

Za ekipu našeg Sergeja Milinkovića Savića ispadanje iz Lige konferencija je možda i korisno jer sada se mogu koncentrisati na Seriju A i nastojanje da zadrže mesto koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno su u odličnoj poziciji pošto petoplasirnaoj Atalanti beže četiri boda 11 kola pre kraja.

Lacio je u prvom delu sezone savladao Moncu sa 1:0, golom Romera. U Monci su se sastali jednom, u Kupu, kada su ''nebeskoplavi''  prošli na penale posle 1:1 u regularnom toku.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)