UVERTIRA ZA ČETVRTFINALE NAJELITIJEG EVROPSKOG TAKMIČENJA: Prvi od tri aprilska okršaja Napolitanaca i Milaneza

O. M.

02. 04. 2023. u 11:00

DERBI utakmica 28. kola italijanske Serije A igra se na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' na kome domaći Napoli, lider trke za "skudeto" dočekuje branioca titule, ekipu Milana.

УВЕРТИРА ЗА ЧЕТВРТФИНАЛЕ НАЈЕЛИТИЈЕГ ЕВРОПСКОГ ТАКМИЧЕЊА: Први од три априлска окршаја Наполитанаца и Миланеза

Foto: Profimedia

Zanimljivo je da će se ove dve ekipe sastati i u četvrtfinalu Lige šampiona. Prvi meč igraće se u Milanu na San Siru 12. aprila, dok je revanš 18. ovog meseca, na "Maradoni".

Trka za titulu šampiona Italije je praktično rešena, pošto 11 kola pre kraja Napoli ima samo matematički dostižnih 19 bodova prednosti nad drugoplasiranim Laciom i čak 23 nad braniocem titule Milanom, ali utakmica je važna pre svega za goste iz Milana kojima posle serije loših rezultata sada "visi" Liga šampiona. 

Milan je pred reprezentativnu pauzu poražen od Udinezea sa 3:1, a prethodno je remizirao sa Salernitanom i Totenhemom u revanšu lige šampiona i doživeo poraz i od Fiorentine (2:1). Zbog toga ga je pretekao Lacio, gradski rival Inter s kojim je bio bodovno izjednačen pobegao je na plus dva, Atalanata se izjednačila po bodovima, a Roma se približila na samo poen zaostatka.

S druge strane, Napoli je u 2023. doživeo samo dva poraza, od Intera u gostima i od Lacija kod kuće. Posle ovog potonjeg, vezao je tri pobede bez primljenog gola, a Torinu je, pred odmor izazvan kvalifikacijama za Euro, dao četiri komada. 

Napoli je skupio 71 bod što je klupski rekord posle 27 kola, a glavni arhitekta ovog uspeha je trener Lučano Spaleti. Njemu na krja usezone ističe ugovor, ali ne želi ni da počne pregovore za produžetak dok klub i zvanično ne osigura titulu, iako predsednik kluba Aurelio De Laurentis uverava navijače da će Spaleti sigurno ostati u Napulju.

Milan se u nastojanju da dođe do tri preko potrebna boda pomalo uzda i u tradiciju. ''Rosoneri'' su neporaženi na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' od 2018. godine. prethodna dva međusobna susreta na jugu Italije rešili su u svoju korist - 1:0 prošlog marta golom olivijea Žirua, odnosno 3:1 u prethodnoj sezoni u režiji dvostrukog strelca Zlatana Ibrahimovića, dok je pre dve godine bilo 2:2. Samo je u periodu od 1948. do 1951. Milan imao uspešniji niz gostovanja u Napulju kada je četiri sezone uzastopno ostajao neporažen.

Ali Milan ove sezone ne igra dobrona strani gde je osvojio 19 od svojih 48 bodova, od čega samo tri na poslednjih pet gostovanja. Na tih pomenutih pet gostovanja Milanezi su primili deset golova, više puta savladan je samo davljenik Kremoneze (16).

Menadžer "rosonera" Stefano Pioli pokušao je da podigne moral ekipi, a možda ipak više sebi izjavom kako „niko nije savršen a ni nepobediv“ posle serije loših rezultata

Napoli je pobedio u prvom delu sezone sa 2:1, golovima Politana i Simonea, dok je jedini strelac za Milan bio Žiru.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!