VERDER TRAŽI IZLAZ IZ SERIJE LOŠIH REZULTATA: Hofenhajm bi da se odvoji od zone ispadanja

V.M.

02. 04. 2023. u 09:25

BIVŠI prvak Nemačke će ugostiti Hofenhajm u utakmici 26. kola Bundeslige.

ВЕРДЕР ТРАЖИ ИЗЛАЗ ИЗ СЕРИЈЕ ЛОШИХ РЕЗУЛТАТА: Хофенхајм би да се одвоји од зоне испадања

Foto: Profimedia

Domaćin je u ozbiljnom padu forme, ali dobre igre iz prvog dela sezone ga drže u sigurnoj zoni na 11. poziciji sa 23 osvojena boda. Sa druge strane, Hofenhajm je u prošlom kolu konačno ostvario pobedu savladavši Hertu sa 3:1 i tako je uspeo da pobegne iz zone ispadanja.

Verder je na poslednjih pet utakmica ostvario samo jednu pobedu, uz čak tri poraza i remi tako da je pauza došla u pravo vreme za ekipu iz Bremena. Domaćin je trenutno u seriji od tri utakmice bez trijumfa i nada se da može da prekine taj crni niz.

''Zeleni'' igraju promenljivo na svom ''Veserstadionu'' ove sezone, na 13 utakmica upisali su pet trijumfa, odigrali samo jedan remi i doživeli sedam poraza.

Glavna uzdanica ekipe je sjani Niklas Fulkrug koji je u dosdašnjem toku prvenstva postigao 15 golova i najbolji je strelac Premijer lige. Uz dobar golgeterski učinak podelio je i pet asistencija.

Hofenhajm je pobedom u prošlom kolu protiv Herte konačno pobegao iz zone ispadanja. Prvi je tim iznad crte sa 22 osvojena boda, isto imaju Herta, dok poen manje ima Šalke, a poslednjeplasirani Štutgart zaostaje dva poena za današnjim gostom.

Hofenhajm je pre trijumfa nad ''starom damom'' bio u crnoj seriji od osam uzastopnih poraza u svim takmičenjima i šef struke Mataraco je jako srećan što je taj negativni niz iza njih. Njegovi izabranici ne smeju da se opsute jer ih očekuje velika borba za opstanak u samoj završnici prvenstva.

U skorijoj istoriji međusobih duela prednost imaju ''plavo-beli'' koji su na poslednjih pet susreta slavili tri puta uz po jednu pobedu Verdera i remi.

Domaćin će biti bez Hilsnera i Agua.

Što se tiče gosta, Mataraco neće moći da računa na Bruna Larsena, Čea, Dolberga, Dabura i Promela.

Očekujemo jednu zanimljivu utkamicu, na duelima ovih ekipa tradicionalno padaju golovi (17 na poslednjih pet susreta) i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna