ČEKA SE GOL U PRVOM POLUVREMENU: Real i Valjadolid se u međusobnim susretima "pale" tek od 46. minuta

O. M.

02. 04. 2023. u 10:10

REAL MADRID dočekuje Valjadolid u utakmici 28. kola španske fudbalske La lige.

ЧЕКА СЕ ГОЛ У ПРВОМ ПОЛУВРЕМЕНУ: Реал и Ваљадолид се у међусобним сусретима пале тек од 46. минута

Foto: Tanjug

Blankosi su drugi na tabeli, sa 56 bodova, dok je Valjadolid 16. sa 28, samo dva više od Valensije i Almerije i samo jednim više od Espanjola koji je prvi iznad zone ispadanja.

Šampion Španije ne ulazi sa mnogo optimizma u nastavak sezone, pošto je pre reprezentativne pauze pretrpeo poraz od Barselone koja je sa ta tri boda povećala prednost nad najvećim rivalom na teško dostižnih 12 poena, deset kola pre kraja. Isti protivnik stekao je prednost posle prve utakmice polufinala Kupa Kralja, pa će revanš na svom ''Nou kampu'' dočekati sa viškom od jednog gola.

Jedini front na kome Realu (uvek) ide je Liga šampiona, gde je preko prošlogodišnjeg finaliste obezbeđen četvrtfinalni duel sa Čelsijem. To ipak ne može biti dovoljna satisfakcija ni treneru Karlu Ančelotiju, ni upravi kluba koja već traži pojačanja u igračkom kadru u vidu igrača poput srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića iz Juventusa, Džuda Belingema iz Borusije Dortmund, pa i Bajernovog Alfonsa Dejvisa. Španijom polako kruže glasine da se traži zamena i za don Karla, a ako to već sada nije tačno, biće u skorije vreme ako sezona bude okončana bez trofeja.

Može se reći da je Valjadolid jedna od najvećih "mušterija" kraljevskog kluba, pošto ne zna za pobedu nad njim od 2002. godine uopšte, a od maja 2000. na ''Santjago Bernabeu''. Ta serija verovatno neće biti prekinuta ni danas, kada već Real Madrid kod kuće nije izgubio meč La lige više od godinu dana.

Na poslednja četiri susreta fudbaleri Viljareala nijednom nisu uspeli da zatresu mrežu slavnog kluba. Jesenas je na stadionu ''Hose Zorilja'' bilo 0:2, kasnim golovima Karima Benzeme u 83. i 89. minutu. Inače, svaki od poslednjih pet međusobnih susreta ovih ekipa je bio bez golova na poluvremenu.

Valjadolid je dobio samo jednu od svojih poslednjih šest utakmica u La ligi, uz dva remija i tri poraza, pa im je reprezentativna pauza sigurno dobro došla da se pregrupišu u borbi za opstanak koja će se sigurno voditi do poslednjeg kola.

Današnji gosti su druga najneefikasnija ekipa Lige sa samo 20 podstignutih golova. Manje puta mreže protivnika pogađali su samo fudbaleri Elčea koji je zakovan za dno tabele Primere.

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024