STANKOVIĆ POLAKO GUBI NADU: Juve je i bez pola tima preveliki zalogaj

V.D.

12. 03. 2023. u 15:33 >> 15:33

SITUACIJA je sve teža i teža

СТАНКОВИЋ ПОЛАКО ГУБИ НАДУ: Јуве је и без пола тима превелики залогај

Foto: Tanjug

U okviru 26. kola Serije A večeras od 20.45 sastaju se Juventus i Sampdorija na "Alijanc stadionu" u Torinu. 

Juventus je kao što je poznato kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog finansijskih malverzacija prilikom transfera i igrača i nalazi se na osmoj poziciji sa 35 bodova. "Stara dama" i pored minimalnog poraza u prethodnom kolu od Rome na "Olimpiku" igra odlično i da im nisu oduzeti bodovi bili bi na drugoj poziciji na tabeli Serije A i ukoliko bi nastavili sa ovakvom formom sasvim sigurno bi igrali u Ligi šampiona iduće sezone. 

S obzirom da četvrtoplasirana "vučica" trenutno Juventusu beži 12 bodova verujemo da je jedina šansa "bjankonerima" da se dokopaju najelitnijeg evropskog takmičenja trofej u Ligi Evrope u kojoj im odlično ide. U četvrtak su savladali Frajburg na istom ovom stadionu minimalnim rezultatom.

Sampdorije koju sa klupe predvodi bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković je u izuzetno nezavidnoj situaciji. Nalaze se na poslednjem mestu na tabeli Serije A sa svega 12 osvojenih bodova i pravo čudo treba da se dogodi da i sledeće sezone igraju u eliti.

Prva ekipa iznad crte, Specija je iznenadila Inter u petak i trenutno ima 12 bodova više Sampdorije što jasno govori u kakvoj se situaciji nalazi ekipa iz Đenove koja je postigla svega 11 pogodaka na do sada odigranih 25 mečeva. 

Jedina olakšavajuća okolnost za Dejana Stankovića je što će na ovom meču Juventus biti izuzetno oslabljen. Večeras na terenu sigurno neće biti Milik, Di Marija, Ihataren zbog povreda kao i Mojze Kean koji je zaradio suspenziju zbog crvenog kartona protiv Rome. Uz njih četvoricu pod znakom pitanja su i Aleks Sandro, Kieza i De Šiljo. 

Što se Sampdorije tiče najveći hendikep će biti povreda ramena prvog golmana ekipe Emila Audera koga nećemo gledati večeras dok su pod znakom pitanja Lamers i Muriljo. 

Zanimljivo je da je u prvom delu sezonu na svom terenu Sampa uspela da otkine bod današnjem rivalu ali u međusobnim duelima je dominantan naravno Juventus. Poslednji put je ekipa iz Đenove uspela da odnese bod iz Torina još daleke 2014. godine što jasno govori ko je favorit na ovom meču.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna