''SVRAKE'' BI DA PREKINU CRNI NIZ: Vulvsi iznenadili u prošlom kolu

V.M.

12. 03. 2023. u 09:15

NjUKASL dočekuje Vulverhempton od 17:30 na ''Sent Džejms parku''

СВРАКЕ БИ ДА ПРЕКИНУ ЦРНИ НИЗ: Вулвси изненадили у прошлом колу

FOTO: EPA

Nakon što je igrao fenomenalno većim delom sezone, domaćin je sada posustao i poslednju pobedu je ostvario krajem januara kada je u EFL kupu bio bolji od Sautemptona. Sa druge strane, Vulvsi su u prošlom kolu prekinuli niz od tri utakmice bez pobede savladavši Totenhem na svom stadionu pogotkom Adama Traorea u 82. minutu i tako su dodatno pobegli od zone ispadanja.

Iako dugo nije trijumfovala, Njuka je i dalje u borbi za Ligu šampiona, pogotovo ako osvoji tri boda danas. Trenutno je šesta na tabeli sa 41. osvojenim bodom i zaostaje sedam poena za četvrtoplasiranim Totenhemom koji je odigrao tri meča više od domaćina, tako da ako bi ''svrake'' slavile na tim zaostalim utakmicama pretekli bi ''pevce'' na tabeli. U poslednjih pet kola izabranici Edija Haua su odigrali tri remija i doživeli dva uzastopna poraza, od Liverpula i Mančester sitija. Pored svega toga, Njuka je imala šansu da osvoji trofej nakon više od 50 godina čekanja ali je u finalu Liga kupa izgubila od Junajteda sa 2:0.

Vulverhempton je očigledno učinio fantastičan posao dovođenjem Đulena Lopetegija na klupu. Kada je Španac preuzeo kormilo ekipa je bila pretposlednja na tabeli i nalazila se u velikom problemu, ali samo tri meseca kasnije iskusni stučnjak ju je doveo na sigurno 13. mesto. Na poslednjih pet utakmica, ''vukovi'' imaju dve pobede, isto toliko poraza i remi. I dalje je za gosta veliki problem realizacija, Vulvsi su na 26 odigranih utakmica do sada postigli samo 19 golova i najgori su napad u Premijer ligi.

Na međusobnom duelu u prvoj polusezoni viđena je podela bodova, 1:1, Ruben Neveš je doveo Vondererse u prednost, ali u samoj završnici meča Sent-Maksiman je poravnao rezultat.

Domaćin će biti bez Frejzera, Žoelintona i Krafta, dok je pod upitnikom Fabijen Šer.

Lopetegi neće moći da računa na Kalajdžića, Čikinja, Buena i Dijega Kostu, a upitni su nastupi Hvan He Čana i Bubakara Traorea.

Očekujemo da Njukals konačno ostvari pobedu i osvoji jako bitna tri boda pred punim tribinama ''Sent Džejms parka''.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)