"PONOS JUGA" NE PRESTAJE DA MELJE! Navijači sanjaju duplu krunu

V.M.

01. 03. 2023. u 14:16 >> 14:16

U četvrtfinalu holandskog kupa Herenven će dočekati lidera Eredivizije.

ПОНОС ЈУГА НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА МЕЉЕ! Навијачи сањају дуплу круну

FK Partizan/Miodrag Todorović

Domaćin je u lošem ritmu, na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima doživeo je čak pet poraza i očekuje ga veoma težak zadatak protiv velikana iz Roterdama. Fejenord igra odlično, neporažen je u 2023. godini, ima plus tri u odnosu na Ajaks u prvenstvu, pobeđuje sve redom u kupu, a uskoro ga očekuje osmina finala Lige Evrope u kojoj će se sastati sa Šahtjorom.

Herenven je avanturu u holandskom kupu započeo pobedom protiv Huka 2:4, nakon toga je bio bolji od Volendama sa 2:0, a u prošlom kolu je posle preokreta savladao Bredu rezultatom 1:2. ''Super Frizijci'' su ovo takmičenje osvojili jednom u svojoj istoriji, bilo je to 2009. godine kada su u finalu na ''De Kajpu'' nakon 120 minuta bolje izvodili penale od Tventea. Što se tiče Eredivizije, Herenven je trenutno deseti na tabeli sa 30 bodova i za vikend je doživeo težak poraz od Valvijka na svom terenu, 1:4.

Fejednord igra sezonu iz snova. Pre par dana je savladavši Fortunu Sitard sa 2:4 zabeležio četvrti trijumf u nizu i tako se održao na vrhu tabele holandskog prvenstva. Gost čeka titulu šest godina i ima odličnu priliku da trofej namenjen prvaku Holandije vrati u svoje vitrine. ''Ponos juga'' je pokazao da ove sezone voli da igra goleade u kupu. Prvo je pobedio Cvole sa 3:1, a nakon toga je odigrao veoma zanimljivu utakmicu u osmini finala se NEC-om. Četa Arnea Slota je gubila sa 0:2, poravnala je rezultat sa dva gola u sudijskoj nadoknadi, ekipa iz Nijmegena je ponovo povela u produžetku ali Fejenord se nije predavao i preokrenuo je na 4:3, ipak na samom kraju Brujin je izjednačio i otišlo se u penale koje je ''ponos juga'' bolje izvodio. 

Kod domaćina će odsutni biti Sven van Bek i prvi golman reprezentacije Andrijes Nopert.

Arne Slot takođe ne može da računa na prvog čuvara mreže Bijlova, pored njega na večerašnjem duelu u redovima gosta neće biti Šimanski, Timber, Trauner i Valemark.

Večerašnji duel će biti treći između današnjih protivnika ove sezone. Na ''De Kajpu'' je viđen remi (0:0), dok je na ''Abe Lenstra stadionu'' slavio Fejenord (1:2).

Očekujemo novu goleadu u režiji velikana iz Roterdama.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)