ARSENAL KUJE OSVETU: ''Karamele'' traže beg iz zone ispadanja

V.M.

01. 03. 2023. u 18:39 >> 18:39

''TOBDžIJE'' dočekuju Everton od 20.45 u zaostaloj utakmici sedmog kola Premijer lige.

АРСЕНАЛ КУЈЕ ОСВЕТУ: Карамеле траже бег из зоне испадања

Foto: Tanjug

Domaćin se grupisao nakon serije loših rezultata, vezao je dve pobede i sada ponovo deluje kao ekipa koja je spremna da se bori za titulu koju čeka 19 godina. Arsenal ima plus dva u odnosu na Siti i meč manje, tako da danas ima veoma dobru priliku da pred svojim navijačima poveća tu razliku. Everton igra dosta bolje nakon dolaska Šona Dajša, 18. je na tabeli ali bitka za ostanak je veoma gusta i u njoj je pozamašan broj ekipa, primera radi ''karamele'' imaju tri boda manje od Lestera koji zauzima 14. poziciju.

Domaćin je pokazao srce šampiona kada je u pretprošlom kolu dva puta gubio od Vile ali je na kraju slavio sa 2:4. Nakon te utakmice usledila je nova pobeda, pogotkom Martinelija za vikend savladan je Lester. Arsenal nije slavio na poslednja dva susreta kod kuće, remizirao je sa Brentfordom uz poraz od Sitija. Četa Mikela Artete će biti orna da prekine taj negativni niz i osveti se ekipi koja ju je porazila pre nešto manje od mesec dana.

Od dolaska Šona Dajša na klupu, Everton je ostvario dve pobede i doživeo isto toliko poraza. Jedan od tih poraza bio je proteklog vikenda kada je na ''Gudisonu'' trijumfovala Vila sa 0:2. ''Karamele'' su prošle sezone jedva opstale u Premijer ligi iz koje nikada nisu ispali i slična borba ih očekuje u preostalih 14 kola. Najveći problem za gosta je realizacija, klub iz Liverpula je samo 17 puta tresao mrežu protivnika u prvenstvu i postigao je najmanje golova u čitavoj Premijer ligi.

Ova dva tima su odigrala meč početkom februara kada je na debiju Šona Dajša Everton trijumfovao sa 1:0 pogotkom Tarkovskog. Arsenal sprema osvetu na ''Emirejtsu'' na kojem je prošle sezone u duelu današnjih protivnika bilo 5:1.

Arteta neće moći da računa na već duže povređene Žezusa i Elnenija.

Everton na gostovanje lideru Premijer liger dolazi bez Kalverta Luina i Taunzenda, na trening su se vratili Paterson i Garner, ali pitanje je da li će ih Šon Dajš odmah ''baciti u vatru''.

Očekujemo da se Arsenal osveti za poraz, ključ utakmice će biti brz gol i verujemo da će ga ''tobdžije'' postići.

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)