LIVERPUL POD IMPERATIVOM POBEDE: Klopova četa četvrti put ove sezone ukršta koplja sa ''vukovima''

V.M.

01. 03. 2023. u 11:46 >> 11:46

''REDSI'' dočekuju Vulverhempton na ''Enfildu''.

ЛИВЕРПУЛ ПОД ИМПЕРАТИВОМ ПОБЕДЕ: Клопова чета четврти пут ове сезоне укршта копља са вуковима

Foto: Tanjug

Domaćin je za vikend propustio priliku da se dodatno približi samom vrhu tabele kada je remizirao sa desetkovanim Palasom i danas mora da trijumfuje ako želi da se bori za plasman u Ligu šampiona iduće sezone. Vulvsi su pobegli iz zone ispadanja, ali ne smeju da se opuste jer imaju samo tri boda više od Evertona koji je prvi tim ispod crte.

Liverpul igra najlošiji fudbal od kada je na klupu engleskog velikana zaseo Jirgen Klop, ali u poslednje vreme je ostvario nekoliko dobrih rezultata. Slavio je protiv Evertona u gradskom derbiju, nakon toga je pobedio favorizovani Njukasl, a za vikend je propustio priliku da upiše treći uzastopni trijumf kada je podelio bodove sa Palasom.

Domaćin je trenutno sedmi na tabeli i zaostaje devet bodova za četvrtoplasiranim Totenhemom od kojeg ima i dva meča manje. Pobeda bi bila lep način da se podigne moral u redovima ''redsa'' koje u ponedeljak očekuje veliki derbi sa Mančester junajtedom.

Vulvsi pružaju promenljive partije u poslednje vreme, u proteklih pet kola ostvarili su dve pobede, doživeli isto toliko poraza, dok su pre par dana remizirali sa Fulamom na ''Krejven kotidžu'' rezultatom 1:1. Gost je dugo bio u zoni ispadanja, ali sve se promenilo dolaskom Đulena Lopetegija na klupu.

Iskusni Španac je izdigao ekipu iz zone ispadanja i nada se da može da je pogura ka sredini tabele radi mirnog završetka sezone. ''Vukovi'' i dalje imaju velikih problema sa postizanjem golova, u dosadašnjem toku prvenstva tresli su mrežu samo 19 puta i jedino je Everton postigao manje pogodaka od njih u čitavoj Premijer ligi.

Ove ekipe se jako dobro poznaju jer su se već susrele tri puta u tekućoj sezoni. Prvo je viđen remi u FA kupu, u revanšu je slavio Liverpul 1:0, dok je početkom februara u prvenstvenom duelu Vulverhempton ubedljivo trijumfovao sa 3:0.

Domaćin će na večerašnjoj utakmici biti bez Alkantare, Artura, Gomeza i već duže povređenog Luisa Dijaza, dok su pod upitnikom nastupi Nunjeza i Konatea.

Loptegi na ''Enfildu'' neće moći da računa na Čikinja, Hvan He Čana, Kalajdžića i Kunju koji je zaradio ozbiljniju povredu protiv Fulama i očekuje ga nešto duže odsustvo sa terena.

Liverpul je maltene pod moranjem da pobede zbog situacije na tabeli, Klopovi izabranici će biti orni da se osvete za poraz koji su im Vulvsi naneli 4. februara i verujemo da će slaviti pred punim tribinama ''Enfilda''.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024