VALENSIJA SE BORI ZA GOLI ŽIVOT: Sosijedad može da osigura mesto u Ligi šampiona

M.T.

25. 02. 2023. u 10:15

''SLEPI miševi'' doživeli pet uzastopnih poraza.

ВАЛЕНСИЈА СЕ БОРИ ЗА ГОЛИ ЖИВОТ: Сосиједад може да осигура место у Лиги шампиона

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Situacija iz kola u kolo izgleda sve teža za fudbalere Valensije koji će večeras od 21 sat na ''Mestalji'' dočekati Real Sosijedad u okviru 24. kola La Lige i pokušati da konačno osvoje neki bod koji im je nephodan u grčevitoj borbi za opstanak.

Poslednji put Valensija nije bila deo elitnog ranga španskog fudbala u sezoni 1986/1987, ali kako sve ide za ''slepe miševe'' u ovoj, čini se da bi lako moglo da se dogodi da se podsete kako izgleda Segunda. Zbog serije loših rezultata Đenaro Gatuzo je smenjen, a na njegovo mesto postavljena igračka legenda Valensije Ruben Baraha. Šok terapija nije urodila plodom pošto je Baraha izgubio na debiju, a to je bio peti uzastopni poraz Valensije koja nema pobedu još od novembra.

''Slepi miševi'' su trenutno pretposlednji klub u La ligi, nalaze se na 19. poziciji sa samo 20 osvojenih bodova, dva manje od Almerije koja je prva iznad crte. Dodatni problem Valensiji je i raspored pošto posle Sosijedada u narednom kolu igraju sa Barselonom.

Za razliku od domaćina, Real Sosijedad ima odličnu sezonu. Baskijci su među najbolje četiri ekipe u ligi, a na poslednjih pet ligaških utakmica su po dva puta pobedili i remizirali uz poraz od Valjadolida. U prošlom kolu igrali su nerešeno 1:1 sa Seltom. Trenutno je tim Imanola Alguasila na trećem mestu tabele sa 43 boda, osam manje od Reala na drugom mestu i 16 od vodeće Barselone. Baskijci su na mestu koje vodi u Ligu šampiona i protiv Valensije imaju priliku da učvrste tu poziciju.

Valensija će biti jača za Samua Kastiljeha koji je odradio suspenziju i igraće protiv Sosijedada, ali zbog povreda neće biti u timu Edinson Kavani, Tijeri Korija, Niko Gonzales i Haume Domenek. Ruben Baraha verovatno neće praviti velike promene u odnosu na tim koji je igrao protiv Hetafea, ali se očekuje da starter bude Hugo Giljamon.

Spisak povređenih igrača na koje ne može da računa trener Real Sosijedada je poduži. Baskijci već duže vreme nemaju u timu Arica Elustonda, Davida Silvu, Džona Pačeka, Mohameda Ali-Čoa, Andonija Gotosabela, Umara Sadika i Martina Merkelanca. Zbog toga se očekuje da Alguasil odredi istu startnu postavu kao i u prošlom kolu uz jedinu promenu u sredini veznog reda gde bi Mikel Merino mogao da zameni Asijera Iljaramendija.

Prvi meč ovih ekipa jesenas je završen remijem 1:1 što je i najčešći ishod na poslednjih deset mečeva koje su današnji rivali odigrali. Čak šest puta je viđen remi, Valensija je upisala tri pobede dok je Sosijedad slavio samo jednom.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati