LIL MORA DA ZABORAVI BOLAN PORAZ OD ''SVETACA'': Brest možda dolazi ''dogama'' kao poručen

M.T.

24. 02. 2023. u 09:50

GOSTI su u borbi za opstanak.

ЛИЛ МОРА ДА ЗАБОРАВИ БОЛАН ПОРАЗ ОД СВЕТАЦА: Брест можда долази догама као поручен

Foto: Profimedia

Sjajan meč je Lil odigrao u prošlom kolu protiv Pariz Sen Žermena i u poslednjim trenucima ostao bez boda pa je sada na ''dogama'' da što pre taj neuspeh ostave iza sebe. Dolazak Bresta na stadion ''Pjer Maroj'' večeras od 21 sat u prvom meču 25. kola Lige 1 mogao bi da bude upravo meč u kojem će se Lil vratiti na pobednički put.

Lil je ima dve vezane pobede u francuskom šampionatu pre nego što je prethodnog vikenda gostovao u Parizu. U zaista sjajnom meču Lil je posle dva gola zaostatka uspeo da stigne do potpunog preokreta i vođstva od 3:2, da bi Mbape prvo doneo Pariz Sen Žermenu izjednačenje, a zatim Mesi u poslednjim trenucima sudijske nadoknade i trijumf ''svecima'' iz slobodnog udarca.

Posle takvog ishoda Lil je pao na šesto mesto sa 41 bodom i sada je van pozicija koje donose takmičenje u Evropi. ''Doge'' imaju dva boda manje u odnosu na Ren koji je poslednji u grupi timova koji imaju trenutno izlazak u evropska takmičenja.

Brest u teškoj situaciji stiže u Lil pošto već četiri kola ne zna za pobedu, a u prethodnom kolu je izgubio od Monaka što mu je drugi poraz u nizu. ''Pirati'' ne blistaju ni u gostima pošto nisu uspeli da slave na prethodnih pet gostovanja. Tim trenera Erika Roja u borbi je za opstanak pošto se nalazi na 16. poziciji, prvoj iznad crte sa 20 osvojenih bodova, jednim više u odnosu na Troa koja je na 17. mestu.

Trener Lila Paulo Fonseka suočava se sa par mogućih problema pred utakmicu protiv Bresta. Hose Fonte je već u 14. minutu meča protiv Parižana morao da napusti igru zbog povrede i pod znakom je pitanja za ovaj duel, a ukoliko iskusni Portugalac ne bude mogao da igra menjaće ga Leni Joro. Na desnom beku će takođe Fonseka morati da napravi izmenu jer Bafode Diakite zbog kartona ne može da igra i najverovatnije će umesto njega uskočiti Gabrijel Gudmunson.

Probleme sa povređenim igračima ima i Brest pa tako u timu neće biti Franka Onorata i Brednan Šardonea, kao ni Loika Remija i Matijasa Pereire. Trener Erik Roj će verovatno napraviti neke izmene u timu pa bi Ašraf Dari mogao da zameni Kristofa Erela.

Lil već šest utakmica protiv Bresta u poslednjih deset ne zna za pobedu, a slavio je tri puta, dok su ''pirati'' upisali četiri trijumfa uz tri utakmice završene nerešenim rezultatom. Remi je viđen i u duelu ova dva tima u prvom delu sezone kada je meč završen bez golova.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)