ARSENAL NASTAVLJA PUT KA TITULI NA VRUĆEM GOSTOVANJU: Mogu li "karamele" sa novim trenerom do iznenađenja?

V.M.

04. 02. 2023. u 10:32 >> 10:32

EVERTON dočekuje ''tobdžije'' na otvaranju 22. kola Premijer lige.

АРСЕНАЛ НАСТАВЉА ПУТ КА ТИТУЛИ НА ВРУЋЕМ ГОСТОВАЊУ: Могу ли карамеле са новим тренером до изненађења?

FOTO: AP/Tanjug

Ekipa sa ''Gudison parka'' je u ozbiljnom problemu, pretposlednja je na tabeli i nakon katastrofalnih izdanja pod Frankom Lampardom, uprava ga je zamenila harizmatičnim Šonom Dajšom i nada se da Englez može da prodrma ekipu kojoj su pod hitno potrebni bodovi.

Arsenal je siguran na prvom mestu, ima plus pet u odnosu na Siti i odigrao je meč manje, danas ima priliku da se zacementira na poziciji lidera i sigurnim koracima nastavi pohod ka tituli.

Everton je poslednju ligašku pobedu zabeležio 22. oktobra kada je na svom terenu savladao Palas sa 2:0. Nakon toga usledio je crni niz od osam ligaških utakmica bez pobede, poslednji koji se naplatio kod ''karamela'' je Vest hem, u prošlom kolu ''čekićari'' su ih savladali rezultatom 2:0. Na klupu je doveden Šon Dajš, iskusni menadžer je godinama održavao Barnli u Premijer ligi sa minimalnim budžetom, i uprava domaćina se nada da će uspeti da izdigne ekipu sa dna.

Arsenal je u prošlom kolu položio najteži test do sada savladavši razigrani Mančester junajted 3:2. Heroj pobede bio je mladi Edi Nketija koji je svojim golom u 90. minutu doneo sva tri boda svojoj ekipi. U međuvremenu gost je izgubio od Mančester sitija u FA kupu, ''građani'' su tim trijumfom najavili napad na lidera sa kojim i dalje nisu odigrali utakmicu u Premijer ligi, i zbog toga izabranici Mikela Artete ne smeju da ispuštaju bodove protiv slabih ekipa ako žele da održe distancu. ''Tobdžije'' su u sjajnoj formi i imaju četiri pobede uz remi na prethodnih pet ligaških utakmica.

Zanimljiv je podatak da Arsenal nije slavio na ''Gudisonu'' još od 2017. godine, na poslednje četiri utakmice protiv današnjeg protivnika na svom terenu Everton ima tri pobede, a viđen je i remi.

Domaćin će biti bez Patersona, Garnera i Taunzenda, a dok su pod znakom pitanja Godfri i Kin.

Arsenal u Liverpul dolazi bez Elnenija, Smit-Roua, Nelsona i Žezusa, a neizvestan je nastup vođe veznog reda, Tomasa Partija.

Očekujemo jako interesantnu utakmicu iako je ovo obračun ekipa sa vrha i dna tabele, Everton će biti veoma motivisan sa novim trenerom, dok će Arsenal pokušati da nastavi seriju odličnih rezultata.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)