ROMI SE OTVARA PUT KA LIGI ŠAMPIONA: ''Orlovi'' ne znaju za poraz već pet kola

V.M.

22. 01. 2023. u 11:17

SPECIJA dočekuje ''vučicu'' na ''Stadionu Alberto Piko'' od 18 časova.

РОМИ СЕ ОТВАРА ПУТ КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Орлови не знају за пораз већ пет кола

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Izabranici Luke Gotija su u odličnom ritmu, neporaženi su u ligi nakon pauze i sa dosta samopouzdanja ulaze u ovaj meč. Romine nadu za povratak u Ligu šampiona nakon par godina odsustva je dodatno podgrejala vest da je Juventus kažnjem sa oduzimanjem 15 bodova zbog finansijskih malverzacija i sada je očekuje borba sa Lacijom i Atalantom za četvrto mesto koje vodi u najeltinije evropsko takmičenje. 

Speciji je najavljivana borba za opsanak  pre početka sezone, ali domaćin igra poprilično solidno i zauzima 15. mesto na tabeli sa 18 osvojenih bodova, što je šest više od Verone koja je prvi tim ispod crte. Nakon pauze domaćin je remizirao sa Atalantom i Lećeom, a prošog vikenda slavio je na gostovanju Torinu sa 0:1 pogotkom najboljeg strelca ekipe, Nzole, sa bele tačke. Reprezentativac Angole igra sjajno ove sezone, postigao je devet golova za sada i jedan je od najboljih golgetera u Seriji A. Ono što može da predstavlja problem za ''orlove'' je prodaja ponajboljeg igrača ekipe Jakuba Kiviora koji je otišao u Arsenal za 25 miliona evra i videćemo koliko će njegov odlazak uticati na igre ekipe.

Roma je odlično otvorila drugi deo sezone. Savladala je Bolonju sa 1:0, nakon toga je usledio remi sa Milanom na ''San Siru'', 2:2, a u prošlom kolu golovima Dibale savladala je Fiorentinu rezultatom 2:0. Sjajni Argentinac je apsolutni motor ekipe i kada je on na terenu ''vučica'' izgleda veoma dobro.

Uprava kluba je započela pregovore sa njim oko produžetka ugovora jer u sadašnjem ima izlaznu klauzulu od samo 20 miliona. Izabranici Žozea Morinja su odigrali i jedan meč u kupu, savladali su Đenovu sa 1:0 na ''Olimpiku''. Gost je izjednačen po broju bodova sa Lacijom i Atalantom, svi imaju po 34, i očekuje ga teška borba za plasman u Ligu šampiona.

Na prethodnih pet međusobnih duela Roma je slavila tri puta uz remi i trijumf Specije.

Domaćin će na ovom meču biti bez Bastonija i Zuta.

Morinjo ne može da računa na Darboa, Vajnalduma i Zaniola sa kojim klub nije uspeo da se dogovori oko produžetka ugovora i stavio ga je na transfer listu.

Očekujemo da Roma okonča niz pozitivnih rezultata Specije i osvoji tri boda na veoma neugodnom gostovanju.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE DA NEKO POBEDI: Šturm i Rapid igrali dva puta nerešeno u prvom delu Bundeslige