FINANSIJSKE MALVERZACIJE IM NISU STRANE: San o tituli se raspršio u jednom danu

V.M.

22. 01. 2023. u 11:36 >> 11:37

JUVENTUS dočekuje Atalantu u jednoj od zanimljivijih utakmica 19. kola Serija A.

ФИНАНСИЈСКЕ МАЛВЕРЗАЦИЈЕ ИМ НИСУ СТРАНЕ: Сан о титули се распршио у једном дану

FOTO: Tanjug/AP

Kao da joj nije bio dovoljan nokaut u Napulju, ''Stara dama'' je kažnjena od strane fudbalskog saveza sa oduzimanjem 15 bodova zbog finansijskih malverzacija i sada je potonula na tabeli italijanskog prvenstva. Ekipa koja će pokušati da iskoristi lošu atmosferu je Atalanta, izabranici Đan Pjera Gasperinija igraju odlično u nastavku sezone a na poslednje dve utakmice su postigli čak 13 golova.

Juventus sada zauzima deseto mesto i zaostaje 28 bodova za liderom Napolijem tako da su šanse o tituli pale u vodu, jedino što mu ostaje je pohod na Ligu šampiona. Roma, Lacio i Atalanta se nalaze na deobi četvrtog mesta i imaju dvanaest bodova više od njega. Nakon serije od osam pobeda domaćin je u prošlom kolu razmontiran od strane Napolija koji ga je savladao sa 5:1 na ''Dijego Armando Maradona stadionu''. Preko nedelje Juve je pobedio Moncu sa 2:1 u kupu i tako zakazao duel sa Lacijom u četvrtfinalu.

Atalanta je u strahovitom ritmu i vezala je tri pobeda u svim takmičenjima. Prvo je savladala Bolonju nakon preokreta sa 1:2, usledilo je demoliranje Salernitane rezultatom 8:2, a u okviru Kupa Italije su pre par dana dominantno porazili Speciju, 5:2.  ''Boginja provincije'' kao i svake godine pod Gasperinijem igra lepršav fudbal i jedan je od najboljih napada lige sa 34 postignuta gola.

Ova dva tima su izjednačena u skorijoj istoriji međusobnih duela. Na prethodnih pet utakmica viđene su po dve pobede obe ekipe uz jedan remi.

Alegri ne može da računa na De Šilja, Petersa, Bonućija i Pogbu, dok su pod znakom pitanja Kvadrado i Vlahović koji su se vratili na trening posle dužeg odsustva.

Gost će biti bez Muratorea i jednog od bitnijih igrača koji propušta meč zbog suspenzije, Kopmajnersa.

Očekujemo ujednačenu utakmicu u kojoj verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)