KOMPANIJEVA ČETA BI UZ POVRATAK U ELITU DA PODIGNE TROFEJ: Gost igra fenomenalno nakon promene trenera

V.M.

20. 01. 2023. u 08:46

''KLARETSI'' dočekuju VBA u poslednjoj utakmici 28. kola Čempionšipa.

КОМПАНИЈЕВА ЧЕТА БИ УЗ ПОВРАТАК У ЕЛИТУ ДА ПОДИГНЕ ТРОФЕЈ: Гост игра феноменално након промене тренера

Foto: Profimedia

Oba tima se nalaze u odličnoj formi pred ovaj susret. Barnli korača sigurno ka povratku u elitu i usput može da podigne trofej prvaka Čempionšipa, sa druge strane VBA je nakon lošeg starta sezone počeo da beleži odlične rezultate i sada se nalazi na šestom mestu, poziciji koja vodi u plej-of za Premijer ligu.

Vensan Kompani čini čuda sa svojim izabranicima. Domaćin je vezao sedam trijumfa u prvenstvu i prvi je na tabeli sa 49 osvojenih bodova, pet više od Šefild junajteda koji mu je najbliži pratilac. U prošlom kolu Barnli je savladao Koventri rezultatom 1:0, gol odluke postigao je Bejer u završnici susreta. ''Klaretsi'' su takođe slavili u FA kupu protiv Bornmuta pre dve nedelje i tako su pokazali da su spremni da se takmiče sa timovima iz elite. Najbolji su domaćini Čempionšipa, ''Turf mur'' je neosvojiva tvrđava ove sezone. Na 14 utakmica kod kuće lider je zabeležio deset pobeda uz četiri remija.

VBA takođe igra sjajno u poslednje vreme, u prethodnih pet kola osvojio je 12 bodova. Prošlog vikenda nakon preokreta savladao je Luton sa 2:3. Uspon ekipe počeo je dolaskom Karlosa Korberana na klupu umesto Stiva Brusa krajem oktobra kada je gost bio pretposlednji na tabeli.

Španac je preporodio ''vrećice'' koje su od tog trenutka zabeležile deset pobeda uz remi i dva poraza. Trenutno su šeste na tabeli i nalaze se u borbi za povratak u Premijer ligu. Ono što je karakteristično za VBA nakon dolaska Korberana je čvrsta odbrana, u poslednjih deset kola njegovi izabranici su primili samo četiri pogotka.

Na prethodnih pet međusobnih duela najčešći ishod je podela bodova koja je viđena čak tri puta uz po pobedu obe ekipe.

Kompani ne može da računa na Vitinju, Harvud-Belisa i već duže povređenog Ešlija Vestvuda.

Gost će na ovom meču biti bez Bartlija, Brajana i Zohorea.

Iako je Koberan zategao defanzivu svoje ekipe, verujemo da će biti golova na ovom susretu kao i da domaćin neće biti poražen.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri