NOVI KIKS BIO BI PREVIŠE ZA REAL: ''Los blankosi'' moraju da potope ''žutu podmornicu''

M.T.

19. 01. 2023. u 10:20

Viljareal je savladao Madriđane pre manje od dve nedelje u La Ligi.

НОВИ КИКС БИО БИ ПРЕВИШЕ ЗА РЕАЛ: Лос бланкоси морају да потопе жуту подморницу

FOTO: EPA

Pet dana posle poraza u finalu Superkupa Španije od Barselone, Real Madrid će pokušati da izbegne još jedno razočarenje u kup takmičenjima. U osmini finala nacionalog kupa ''los blankosi'' večeras od 21 sat gostuju Viljarealu na stadionu ''La Keramika''.

Viljareal je došao do dobre forme tokom pauze zbog Mundijala i u istom ritmu je nastavio kada je sezona ponovo krenula. ''Žuta podmornica'' bila je u seriji od sedam pobeda i nadala se da bi mogla i do osmog trijufma, ali je u prethodnom kolu La Lige remizirala sa Seltom. Tim Kikea Setijena sada je na petom mestu u šampionatu sa 28 bodova, koliko ima Betis koji je ispod i Atletiko Madrid koji je poziciju iznad ''žute podmornice''.

Takmičenje u Kupu kralja Viljareal je počeo u drugoj rundi gde je sa 9:0 savladao Santa Amaliju, da bi veću trećoj rundi imao dosta problema i savladao Gueljo tek u produžetku sa 2:1. U šesnaestini finala je Setijenov tim imao lak posao i savladao Kartahenu sa 5:1. Viljareal nikad nije imao naročitog uspeha u kupu, a najbolji rezultat mu je polufinale 2015.godine kada ga je eliminisala Barselona.

Za razliku od Viljareala, ''kraljevski klub'' je odigrao samo jednu rundu Kupa kralja i u šesnaestini finala minimalnim rezultatom savladao Sasereno. Real je poslednji put osvojio kup 2014. i devet godina čeka na jubilarni 20. trofej u ovom takmičenju.

Međutim, tim Karla Anćelotija nije se baš proslavio u prethodne dve nedelje pošto je prvo u La Ligi poražen upravo od Viljareala i sada zaostaje tri boda za vodećom Barselonom, da bi pre pet dana u finalu Superkupa Španije izgubio upravo od Katalonaca sa 3:1 i sigurno je da navijači ne žele još jedan neuspeh.

Trener Viljareala Kike Setijen ima određenih problema sa povređenim igračima pošto će meč protiv Real Madrida propustiti Kiko Femenija, dok bi Đovani Lo Selso, Alfonso Pedraza i Nikolas Džekson mogli da izostanu. Arnaut Dandžuma je bio u Engleskoj jer želi da ide iz kluba i malo je verovatno da će biti u timu, ali se zato u ekipu vraća nekadašnji član Reala Raul Albiol. Real se takođe suočava sa povredama nekih igrača, ali i premorom zbog napornog rasporeda. Tako će utakmicu protiv Viljareala zbog povreda propustiti Lukas Vaskez, Aurelien Čuameni, David Alava i Dani Karvahal, dok Luka Modrić neće igrati jer je Karlo Anćeloti odlučio da ga odmori zbog čega bi starter mogao da bude Dani Sebaljos.

Viljareal je u poslednjem meču ova dva kluba igranom pre manje od dve nedelje uspeo da ostvari prvi trijumf posle devet utakmica, a uglavnom su ovi timovi u poslednje vreme igrali nerešeno pošto je čak šest završeno remijem, dok je Real uspeo da upiše tri trijumfa. Posle nedavnog poraza od Viljareala i neuspeha u Superkupu protiv Barelone, Real prosto ne može da dozvoli novo saplitanje i favorit je u ovom meču.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,48)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 2,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate