SMS JE MOTOR RIMLJANA: Kada se susretnu ova dva tima, mreže se često tresu

V.M.

19. 01. 2023. u 09:37

LACIO dočekuje Bolonju u utakmici osmine finala Kupa Italije.

СМС ЈЕ МОТОР РИМЉАНА: Када се сусретну ова два тима, мреже се често тресу

FOTO: Tanjug/AP

Nakon slabijeg otvaranja drugog dela sezone obe ekipe su zabeležile pobede proteklog vikenda. Lacio je savladao Sasuolo sa 0:2, a Bolonja je pobedila Udineze nakon preokreta rezultatom 2:1. Pobednika ovog duela u četvrtfinalu očekuje bolji iz meča Juventus-Monca.

Domaćin zauzima peto mesto na tabeli Serije A. Nakon pauze odigrao je tri utakmice u kojima je ostvario po pobedu, remi i poraz. Cilj ekipe je plasman u Ligu šampiona, zaostaje tri boda za Interom koji zauzima poslednje mesto koje vodi u najelitnije evropsko takmičenje. Rimljani su kup osvajali sedam puta u svojoj istoriji. Motor ekipe je srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić. Sjani vezista je u dosadašnjem toku sezone postigao pet pogodaka i podelio čak osam asistencija. Postoji dosta priča o njegovom transferu u neki od jačih klubova i pitanje je koliko dugo će još ostati u prestonici Italije.

Bolonja je igrala sjajno pre pauze i imala je četiri pobede u pet utakmica, ipak, početkom drugog dela sezone zabeležila je dva poraza, od Atalante i Rome, ali za vikend je došla do prva tri boda protiv Udinezea. Trenutno je 11. na tabeli sa 22 osvojena boda. Gost je za sada u kupu savladao Kozencu sa 1:0, a nakon toga i Kaljari istim rezultatom. ''Crveno-plavi'' su trofej namenjen pobedniku Kupa Italije dizali u dva navrata, poslednji put davne 1974. godine i nadaju se da mogu da ponove taj uspeh nakon 49 godina.

Na prethodnih pet međusobnih susreta nije bilo remija, viđene su tri pobede Lacija i dva trijumfa Bolonje. Ove sezone su već igrali u prvom kolu, ekipa Mauricija Sarija slavila je sa 2:1 nakon preokreta autogolom De Silvestrija i pogotkom Imobilea.

Domaćin će biti bez Ćira Imobilea koji se povredio protiv Sasuola, a izostaće i Mario Gila.

Kod Bolonje će izostati Marko Arnautović, Zirkze, Bonifaci i Lorenco de Silvestri.

Ovo su dve napadčki veoma dobre ekipe, iako im izostaju najbolji strelci, verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BITI ILI NE BITI ZA STIVENIDŽ: Momci sa brda drže sve u svojim rukama