NA "TUMBI" SRBI DOČEKUJU SRBINA: U Solunu je jedino važno savladati Atinjane

M.T.

18. 01. 2023. u 14:18 >> 14:18

PANATINAIKOS brani trofej u Kupu Grčke.

НА ТУМБИ СРБИ ДОЧЕКУЈУ СРБИНА: У Солуну је једино важно савладати Атињане

Andrija Živković Foto EPA

Nekome sa strane možda deluje da klubovi iz Soluna imaju kompleks niže vrednosti u odnosu na atinske klubovi, ali to nikad klubovi iz severne Grčke neće priznati. Tako će biti i večeras od 19.30 kada na stadionu ''Tumba'' PAOK dočeka u prvom meču četvrtfinala Kupa Grčke branioca titule Panatinaikos u reprizi prošlosezonskog finala.

PAOK je u zaista odličnoj formi pošto je solunski klub poslednji put izgubio meč još 30. oktobra, a od tada je u seriji od 10 utakmica bez poraza tokom koje je ostvario osam pobeda i dva nerešena rezultata. Oba remija su se dogodila u grčkom šampionatu i oba se mogu okarakteristai kao kiksevi pošto je PAOK remizirao sa Atromitosom i OFI-jem sa Krita. Ekipa trenera Razvana Lučeskua u kojoj su Andrija Živkovića i Živko Živković trenutno je na četvrtom mestu tabele sa 36 bodova, dva manje od trećeplasiranog Olimpijakosa.

Što se tiče Kupa Grčke, PAOK je osam puta osvajao trofej u ovom takmičenju, poslednji put u sezoni 2020/2021. Solunci su u takmičenje krenuli iz osmine finala i bez većih problema u dva meča savladali Kalamatu sa ukupnim rezultatom 4:0.

Branilac trofej Panatinaikos prošle sezone je savladao PAOK u finalu, a poput večerašnjeg rivala ove sezone je od osmine finala krenuo u Kupu Grčke. Nije ekipa srpskog trenera Ivana Jovanovića imala ni najmanje težak posao u dva meča protiv Volosa pošto je plasman u četvrtfinale obezbedila sa dve pobede od 3:0 i 2:0. Panatinaikos je 19. puta osvajao trofej u kupu.

Panatinaikos je veoma dugo bio neporažen u prvenstvu Grčke, ali je u drugom meču ove godine AEK u derbiju uspeo da savladala Jovanovićevu ekipu minimalnim rezultatom i nanese joj prvi poraz. Unelo je to i malo neizvesnosti u prvenstvo iako je Panatinaikos i dalje prvi. Međutim, atinski zeleni sada imaju samo četiri boda više od drugoplasiranog AEK-a, dok Olimpijakos zaostaje sedam bodova na trećem mestu.

Ova dva su gotovo izjednačena u međusobnim duelima u poslednjih deset odigranih mečeva. Panatinaikos je uspeo da ostvari pet pobeda, jednu više u odnosu na PAOK, dok je jedan meč završen remijem bez golova. Što se tiče mečeva u Kupu Grčke, ovo će biti 25. utakmica PAOK-a i Panatinaikosa, a oba tima su do sada slavila po 11 puta, dok su dve utakmice završene nerešeno.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)